Nytt erstatningskrav om undergangen i Løten

MER URO: Rambøll har prosjektert den nye undergangen i Løten sentrum. Løten kommune er ikke fornøyd og varsler erstatningskrav for deler av arbeidet som er gjort.

MER URO: Rambøll har prosjektert den nye undergangen i Løten sentrum. Løten kommune er ikke fornøyd og varsler erstatningskrav for deler av arbeidet som er gjort. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Løten kommune vil reise erstatningskrav mot Rambøll, som har byggeplanlagt den nye undergangen ved Løten stasjon.

DEL

– Kort fortalt er det en del av prosjekteringsarbeidet som er utført som vi ikke er fornøyd med, sier Tollef Imsdalen, rådmann i Løten.

Kommunen har også varslet betalingsstans, men går tilbake på dette, etter at Rambøll ga beskjed om at arbeidene ville bli stanset og at det ikke vil bli utlevert prosjektmateriale som ikke er betalt for.

– Vi ser ingen grunn til å lage en konflikt ut av dette, sier Imsdalen.

Løten kommune vil dermed betale for sluttføringen av arbeidet som gjenstår, men erstatningskrav vil komme, ifølge rådmannen.

Han kan foreløpig ikke svare på hvor stort erstatningskravet blir.

– Der må vi søke bistand, så jeg kan ikke være mer konkret ennå, sier Imsdalen.

Seksjonsleder Per Finborud i Rambøll skriver i et brev til kommunen at et eventuelt erstatningskrav vil bli videresendt til firmaets forsikringsselskap for oppfølging.

– Vår oppfatning er at oppdraget er utført i henhold til kontrakt, skriver Finborud.

Rambøll tar forbehold om at eventuelle krav kan falle bort som følge av for sen reklamasjon.

Den nye fotgjengerkryssingen under Rørosbanen ble åpnet i fjor sommer. Totalkostnaden er fortsatt ukjent. Etter en runde i tingretten i høst er Løten kommune stadig uenig med grunneierne Frøydis og Bjarne Kjøs om erstatning for tapte parkeringsarealer.

LES OGSÅ: Bittert oppgjør etter undergangen

Artikkeltags