Støy rundt ny skytebane i Nordbygda

ADVARSEL: Turstien langs Fura i Nordbygda er stengt 25. ferbuar, da det skal arrangeres feltskytestevne i skogen.

ADVARSEL: Turstien langs Fura i Nordbygda er stengt 25. ferbuar, da det skal arrangeres feltskytestevne i skogen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For andre år på rad skal Løiten Skytterlag arrangere feltstevne i Nordbygda. Naboer reagerer på at det tas i bruk nye skytebaner uten godkjenning.

DEL

– Skytterlaget burde konsentrere seg om å få godkjent anlegget de har ved Svartelva, før de etablerer nye anlegg, sier Torgeir Volden.

Han er kritisk til at det skal arrangeres skytestevne i et mye brukt turområde ved Fura, uten at tiltaket er vurdert eller godkjent av kommunen.

En slik godkjenning er ikke nødvendig, ifølge Per Egil Storsveen, leder i Løiten Skytterlag. Det er innhentet tillatelse fra grunneiere og lensmann, og dermed har arrangørene sitt på det tørre, hevder han.

– Kommunen har egentlig ikke noe med det, så lenge det ikke er ei fast bane, sier Storsveen.

Han viser til at skytebaner som benyttes mindre enn to-tre ganger i året ikke blir definert som permanente anlegg av Det frivillige Skyttervesen.

Vil undersøke

Virksomhetsleder Sigurd Dæhli i Løten kommune var ikke kjent med planene for et nytt feltskytestevne i Nordbygda. Han forstår at naboer reagerer.

– Jeg skjønner jo at de lurer på om dette er på veg til å bli et permanent anlegg, sier Dæhli.

Selv har han ikke sett noen søknad eller informasjon om stevnet.

– Dette må jeg få undersøke litt rundt, sier han til Østlendingen.

Da naboer sendte klagebrev til kommunen i forkant av fjorårets feltskytestevne, konkluderte virksomhetslederen med at det måtte søkes om godkjenning etter plan- og bygningsloven dersom det var et ønske om å anlegge permanente skytebaner for bruk ut over dette ene arrangementet.

Over 200 deltakere

Årets feltskytestevne arrangeres lørdag 25. februar, med 250 påmeldte deltakere. Informasjon til beboere i området blir delt ut i posten i disse dager, ifølge Per Egil Storsveen.

Baner og opplegg blir det samme som i fjor, da løypene ble laget på dugnad. Skytterlaget har søkt grunneier om tillatelse for tre år i første omgang.

Stevnet er lagt til i Nordbygda fordi det er ikke plass til å konkurrere i feltskyting i det eksisterende anlegget vest for Rokosjøen, der kommunen nå er i gang med en reguleringsplan.

LES OGSÅ: Løten-skyttere godtar skytefrie dager

Artikkeltags