Destinasjon Løvebakken, et realitykonsept med innslag av både «Farmen», «Idol» og «QuizDan», det er det de har vært med på, Karin Andersen (SV), Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp), Tor Andre Johnsen (Frp), Gunnar A. Gundersen (H) og Knut Storberget (Ap), alle fem toppkandidater for respektive partier ved stortingsvalget til høsten. Allerede nå, før valgkampen, er sterke scener festet til filmen på Hoel gård i Ringsaker, for visning på Østlendingens web-tv til høsten. Østlendingen ønsker å skape interesse rundt stortingsvalget gjennom å presentere fylkets fem toppkandidater foran valget.

Gjennom uhøytidelig konkurranse i disipliner som vedstabling og sang, og konversasjon over et praktfullt middagsbord i rammer fra den gangen storbonden var småkonge, får deltakerne presentere seg sjøl og sin politikk.

LES ALT OM DESTINASJON LØVEBAKKEN HER!

Til sammen skal aktivitetene gi kunnskap om kandidatene, innblikk i personlige egenskaper og opplevelser som har vært til inspirasjon for innsatsen for fellesskapet, og hva de vil gjøre med det samfunnet de vil forvalte på vegne av oss som de vil ha stemmer fra.

For å holde spenningen ved like fram til høsten, skal vi ikke begå en anmeldelse av noen prestasjoner her, heller ikke sangen, men samtlige ligger i en klasse himmelhøyt over Valgerd Svarstad Haugland. Etter skolering i forkant av dirigent og pedagog Per Kjelland, ble samtlige også løftet flere hakk.

Tor Andre Johnsen, for eksempel, som lurte seg til en ekstratime på bakrommet, og landbruksminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum avslørte at en tidligere strategi, da han begynte å synge for å dra damer, fremdeles kan ha gyldighet, men nok i et annet alderssegment nå, enn ønskelig var, da behovet var større.

Destinasjon Løvebakken blir produsert av to studenter fra Høgskolen i Hedmark, Rena. Atle Selbek og Tina Høstland gjør dette prosjektet, med film, lyd, lys og scene, som sin bacheloroppgave. Rundt 15 musikk-, teater- og samfunnselever fra Elverum Folkehøgskule, under ledelse av Per Kjelland, er også med.

Prosjektledelsen har Østlendingen hatt og ressurser fra mediehuset har vært med på både planlegging og gjennomføring. Ressurspersoner utenfra er også trukket inn, for å vurdere de forskjellige prestasjonene. Hvem som er overdommer i vedstablingskonkurransen skal vi ikke røpe nå, ut over å fortelle, at han har peiling på hel ved.

Jeg må låne meg en kjeledress, sier en dresskledd landbruksminister, nettopp levert med svart regjeringsbil og sjåfør utenfor inngangen til hovedbygningen på Hoel. Vedum er klar for vedstabling, han virker offensiv og slenger verbale finter i retning Tor Andre Johnsen, som ikke lar seg bringe ut av fatning, han har nettopp avsluttet en replikkveksling med tidligere justisminister Knut Storberget, som ikke uten videre kjøpte at strengere straffer automatisk fører til færre forbrytelser og mer lovlydighet, men begge måtte ta telling, da Karin Andersen sa, at ekspertene skapte Titanic, amatørene bygde Noas Ark.

Romfordelingen på Hoel skapte ingen stor debatt, det var enighet om at Tor Andre skulle sove på «Jomfruburet», førstereisgutt og debutant som han er, på Stortinget, hvis han kommer inn til høsten. Knut Storberget fikk «Kongerommet», Gunnar A. Gundersen «Det hvite rommet», Trygve Slagsvold Vedum «Drensmesterrommet» etter som at han har bidratt til at det igjen gis tilskudd til grøfting, og Karin Andersen «Bryllupssuiten», et eget lite hus med praktfull beliggenhet og utsikt over Mjøsa.

Synd at du må ligge her alene, da, sa Hoel-bonde Per Eilif Sandberg, men ble svar skyldig, da Karin Andersen spurte, om han hadde noen tanker om hva som kunne gjøres med akkurat det.

Til høsten får vi høre og se, på Østlendingens web-tv, hvordan de fem kandidatene håndterte utfordringene i «Destinasjon Løvebakken». En rekke brennbare politiske spørsmål har de nå allerede besvart, krystallklart og begripelig med mentometernapper «for» eller «imot», i «meningsmålingen», lagret på tape og klar for sending.

SE TRAILER UNDER: