I perioden 1.-11 august tilbys derfor landets 830 skytterlag å arrangere hjemmebanekonkurranser som er kalt «hjemme-LS». Målet er at det skal bli like mange deltakere som et normalt landsskytterstevne ville fått.

– Ideen om et såkalt «hjemme-LS» ble plantet da vi forsiktig kunne åpne opp for trening og konkurranser på skytebanene våre i juni. Dette gjør vi for å få i gang kjerneaktiviteten i landets skytterlag, ved at alle inviteres til en felles skytekonkurranse på sin egen hjemmebane, forteller kommunikasjonssjef Terje Vestvik i DFS i en pressemelding.

Håper på 5000 deltakere

DFS håper på en deltakelse på ca. 5000 deltakere fra 10 til 90 år, omtrent det samme som et vanlig landsskytterstevne.

– Responsen på opplegget har vært overveldende, og mange skytterlag planlegger med sosiale sammenkomster i tillegg til skytingen som på et normalt LS. Gjennomføringene tilpasses selvfølgelig smittevernopplegg i samsvar med våre egne og FHI sine anbefalinger, forteller Vestvik.

Mestermøte

Det vil ikke kåres noen skytterkonge eller skytterdronning som på et vanlig landsskytterstevne. Tilbudet er gratis og det vil være uttrekkspremiering. Den beste skytteren sammenlagt tilbys imidlertid plass i «Skytternes mestermøte» som skal sendes direkte på NRK 1 og NRK 2 torsdag 13. august fra klokken 14.15 til 21.00.

– Skytternes mestermøte blir i forlengelsen av «Hjemme-LS» en spektakulær sending med alle de beste skytterne fra LS de siste 20 årene samlet på Årvoll i Oslo. 58 skyttere er invitert i tillegg til vinneren av årets «Hjemme LS», sier Vestvik.

(©NTB)