Opplev el-fly når flyplassen åpnes opp lørdag

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De åpne dagene på Hamar flyplass trekker mange. Nå skal landets første el-fly vises fram når flyplassen på nytt åpnes.

DEL

Lørdag er det åpen dag på Hamar flyplass. Her møter publikum blant annet Norges første el-fly, brann-, politi- og ambulansehelikopter, historiske fly, fallskjermhoppere, mikrofly og motorfly.

– Vi arrangerer Åpen dag  for å vise alt som skjer på vår flyplass. Mange er ikke klar over hvor mye aktivitet og hvor mange ulike brukere det er på en flyplass. I fjor kom cirka 2.000 til flyplassen. I år får vi ennå flere maskiner, aktiviteter og opplevelser, reklamerer Hallvard Hatlestad fra Innlandet luftsportsenter.

Har du lyst å se innlandet, Hamar og Mjøsa fra luften kan du kjøpe deg flyturer i nye moderne mikrofly, motorfly og noe av det beste luften kan by på av historiske fly fra Warbirds of Norway og FLY1912 fra Kjeller.

- Når AVINOR og Norsk Luftsportsforbund kjøpte Norges første el-fly var noe av det første som var sagt: «Vi skal til Hamar på åpen dag». Hamar har en fantastisk fordel i utviklingen av nye smarte kommunikasjonsformer med rullebane relativt nær bykjerne. Få eller ingen andre byer i Norge kan by på like bra muligheter for elektrisk luftfart i fremtiden, mener Hatlestad.

Det er Hedmark flyklubb, HAGL fallskjermklubb og Innlandet luftsportssenter AS som står for den åpne dagen.

Artikkeltags