Lund: – Ingen fordel av koronaen, men det skal ikke være noen hvilepute

IKKE HELT FORNØYD: Elverum-trener Børge Lund roste gutta for innsatsen i treningskampen mot Kolstad, men er klar på at tap ikke skal være en del av kulturen i klubben uansett format.

IKKE HELT FORNØYD: Elverum-trener Børge Lund roste gutta for innsatsen i treningskampen mot Kolstad, men er klar på at tap ikke skal være en del av kulturen i klubben uansett format. Foto:

(Elverum-Kolstad 28-29) Sju mål av Alexander Blonz var ikke nok til å unngå tap i den andre treningskampen for sesongen. – For oss er det ingen fordel at koronaen kom med tanke på at vi er så mange nye, sier Elverum-trener Børge Lund, som er klar på at det ikke er en unnskyldning, men en del av forklaringen.

DEL

Onsdag kveld tok Elverum-mannskapet turen nordover på rv. 3 for å møte Kolstad på halvveien i Tynsethallen. Det ble en langt jevnere affære enn da de svarte og hvite nedsablet nyopprykkede Fjellhammer 35-16 for bare få dager siden.

Børge Lunds mannskap har trent tøft siden oppstarten 20. juli, og det er nok en del av gutta som kjenner kjøret på kroppen. Med 10 nye spillere i troppen, handler også mye om å få spillet til å sitte.

Mot Kolstad varierte det mye, og selv om kantene Alexander Blonz og Christopher Hedberg startet matchen godt, var trønderne hakket hvassere. Elverum måtte gi fra seg en luke på fire mål på stillingen 12–16 da det gjensto fire minutter av 1. omgang, men etter en time-out fikk de pyntet på resultatet til pause.

Da sto det 15–17 på lysttavla i Tynsethallen.

Alexander Blonz ble for øvrig Elverums toppscorer med sju nettkjenninger totalt, de fleste kom før hvilen.

Etter pausen ble det langt jevnere mellom de to topplagene i eliteserien, og Elverum fikk ikke bare balanse i regnskapet på stillingen 22–22 etter at Dominik Máthé fant kaptein Thomas Solstad på linja, men kom seg også etter hvert forbi og i ledelsen 26–24.

Dominik Máthé vokste også med oppgavene utover i matchen, og viste seg fram som en viktig ressurs de siste 30 minuttene.

Trønderne har det imidlertid med å være godt påskrudd mot Elverum, og det var til slutt Stian Gomo Nilsens mannskap som trakk det lengste strået i det som bar preg av å være en typisk treningskamp.

Bortelagets Simen Lyse viste også at han kommer til å bli et farlig våpen for trønderlaget denne sesongen. Som eneste spiller banket han inn tosifret antall scoringer, og noterte seg til slutt for 10 nettkjenninger.

Det hele endte 29–28 i favør Kolstad.

MÅLFARLIG: Alexander Blonz går løs på sin andre sesong i Elverum-trøya, og viser allerede i treningskampene at han blir en bærebjelke på sin venstre kant. Mot Kolstad ble han Elverums toppscorer med sju nettkjenninger, men Børge Lunds mannskap måtte likevel gi tapt med ett mål i Tynsethallen.

MÅLFARLIG: Alexander Blonz går løs på sin andre sesong i Elverum-trøya, og viser allerede i treningskampene at han blir en bærebjelke på sin venstre kant. Mot Kolstad ble han Elverums toppscorer med sju nettkjenninger, men Børge Lunds mannskap måtte likevel gi tapt med ett mål i Tynsethallen. Foto:

– Skal ha for moral og innsats

Etter matchen var trener Børge Lund greit fornøyd med lagets innsats, men er som sine forgjengere i trenerstolen klar på at man aldri går av parketten helt tilfreds etter et tap.

– Jeg synes gutta skal ha for moralen og innsatsen som legges ned. De kjemper seg tilbake og vi får egentlig kampen dit vi vil ha den. Så snur det dessverre litt på slutten, men alt-i-alt er det egentlig som forventet når man bare har spilt sammen i tre uker. Det er mange nye spillere som har mange nye ting å prøve å få til sammen, og vi er ikke helt stabile nok ennå, oppsummerer Elverum-treneren.

– Hva prioriterte du inn mot denne matchen?

– Vi har egentlig bare prioritert at det skal komme til uttrykk hvordan vi ønsker å se ut. Vi ønsket også å slippe til så mange spillere som mulig, og gjøre de trekkene vi mener er riktig. Men så handler det også om å beholde å stå for den vinnerkulturen som finnes i Elverum, så vi er på ingen måte fornøyde med at det blir tap, konstaterer Lund.

– Hva mangler, sett med dine øyne?

– Det er en god del som sitter som det skal, men vi har ikke kommet langt nok når det gjelder siste del av det offensive spillet som krever tålmodighet og trygghet. Der er det fortsatt en vei å gå, men det er som sagt ikke så rart at samhandlingen og timingen ikke sitter 100 prosent ennå – og da blir det litt hakkete.

– Ingen fordel for oss med korona-situasjonen

Nå vil Lund bruke den kommende uka på å jobbe videre på detaljer og samhandling, og nordlendingen er trygg på at stabiliteten vil komme etter hvert.

– For oss er det ingen fordel at koronaen kom med tanke på at vi er så mange nye spillere samt en ny trener. Det er nok en mindre bakdel for de lagene som ikke har hatt så store utskiftninger. Men det skal på ingen måte være noen hvilepute for oss, og vi skal jobbe så hardt vi kan for å ta de stegene så kjapt som mulig, lover Børge Lund.

– Salig blanding av nytt og gammelt

– Hvor mange av de trekkene og avtalene Michael Apelgren innførte har du beholdt, og hvor mye er nytt?

– Det blir en salig blanding av nytt og gammelt og det spillerne kommer med inn i troppen. Vi vil få fram de individuelle kvalitetene i størst mulig grad, og få det til å fungere i helheten. Jeg har sett mye video og brukt mye tid med Raymond Hamar, og så vil jeg også selvsagt tilføre noe selv også, sier Lund og avslutter:

– Vi kommer nok til å framstå litt mer direkte i spillet, men jeg ønsker også å beholde det Elverum lenge har vært best på i Norge, nemlig sluttproduktet av angrepene. Det sitter ikke helt ennå, men det kommer til å komme!

Kampfakta

Elverum-Kolstad 28-29 (15-17)
Treningskamp, Tynsethallen
Utvisninger: Elverum 2 x 2 min., Kolstad 5 x 2 min.
Elverums lag: Thorsten Fries, Emil Kheri Imsgard - Christopher Hedberg (4), Josef Pujol (2), Simen Holand Pettersen (1), Edwin Aspenbäck, Dominik Mathé (5), Niclas Fingren (1), Endre Langaas (4), Simen Schønningsen (1), Alexander Blonz (7), Kristian Hübert Larsen
Toppscorer Kolstad: Simen Lyse (10)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken