Gå til sidens hovedinnhold

– Må roe ned striden om plassering av luftambulanse

Artikkelen er over 1 år gammel

Fungerende ordfører Arnfinn Uthus (Sp) i Elverum mener det er på tide å roe ned lokaliseringsstriden rundt en eventuell luftambulansebase. – Det viktigste er at Østerdalen får en sånn base, fastslår han.

Den siste tiden har flere politikere, ikke minst fra Elverum, vært ute med forslag til lokalisering for en luftambulansebase. Bente Irene Aaland og Elverum Ap har foreslått tomta, der Fjeldmoravegen barnehage ligger i dag, mens Yngve Sætre (H) har sagt at en base ikke kan ligge i et boligområde, men derimot på Starmoen.

Både Stor-Elvdal, Åmot og Trysil har vært nevnt, mens helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har pekt på det planlagte sykehuset ved Mjøsbrua som et egnet sted når det står ferdig. Dette sykehuset er bare på planleggingsstadiet ennå, og det er langt fram. Håpet er at en base kan komme på plass lenge før det, noe Stiftelsen Norsk Luftambulanse jobber for.

Fungerende ordfører Arnfinn Uthus i Elverum mener lokaliseringsstrid ikke har noe for seg nå. Han ber politikerkolleger om å roe ned.

– I møtene med både statsråden og Stortingets helse- og omsorgskomité har luftambulanse vært et tema. De vet hva behovene er, og hva vi har å tilby. Det viktigste er at regionen får en luftambulansebase, sier Uthus, som mener lokaliseringsdebatter bør vente til det foreligger en utredning, der blant annet lokalisering er vurdert ut fra faglige hensyn.

– Dette er ikke en sak som bare angår Elverum, men også hele Østerdalen, Trysil, Engerdal og Solør. Det riktige er å avvente hva fagfolkene mener er riktig, sånn at arbeidet med luftambulansebase ikke forsvinner i lokaliseringsstrid, sier Uthus.

Les også

– Kan ikke ha helikopterbase midt i et boligområde

Les også

Vil gjøre om barnehagen i Elverum til helikopterbase

Les også

Jobber for å etablere ny luftambulansebase i Innlandet i løpet av to år

Les også

Luftambulanse for Innlandet

Kommentarer til denne saken