(Hamar Dagblad)

Fram til nå har han kombinert jobben som håndverkslærer med sin nye hverdag i «Min vaktmester,» og primært tatt jobber på ettermiddager og helger. Nå er deler av lærerstillingen altså sagt opp slik at han kan prioriterer vaktmesterfirmaet i større grad.

– Nå har jeg fått dette til å rulle og gå, og det er fullt opp om dagen, sier han.

Han tar på seg oppdrag innenfor snekring, maling, kjøkkenmontering, hagearbeid og bortkjøring av søppel for å nevne noe. På denne tiden av året er det gjerne oppføring av terrasser og plattinger det går mest i.

– I tillegg har jeg klart å få noen faste oppdrag for bedrifter og sameier, forteller han.

Lite markedsføring

Når oppdragene renner inn for Tvinnereim skyldes på ingen måte aggressiv markedsføring. Slikt har han rett og slett ikke hatt tid til å drive noe særlig med.

– Jeg har faktisk ikke egen nettside på på plass ennå, men denne er nå på gang. Jeg fikk nylig registrert meg på Anbudstorget og det ligger en artikkel om firmaet på Sparebank 1 Østlandets hjemmesider, men utover dette har jeg ikke drevet noe markedsføring. Jeg har fått et par jobber via Anbudstorget, men i all hovedsak går det gjennom rennommé, så da må jeg ha gjort noe riktig, sier Tvinnereim.

Han tror den pedagogiske bakgrunnen han har fra skoleverket kan være en god ballast å ha med seg.

– Jeg har jo jobbet med folk i mange år, så har opparbeidet meg en viss kompetanse på dette. Det å være ålreit med kundene, ha en god dialog og være punktlig er veldig viktig, sier han.


Balsam å være ute

Tvinnereim kommer fra en håndverksfamilie og har satt pris på å få jobbe med en del praktiske gjøremål som lærer, men dette er det blitt mindre og mindre av. Han trives fortsatt godt i klasserommet, men suget etter å løse ting praktisk ble fort stort.

– Det er tilfredsstillende å gjøre noe fysisk og det å drive ute alene å jobbe er som balsam. Det å drive med fysisk arbeid er bra for kroppen. Det er dessuten veldig artig å være sin egen herre, og ta alle beslutninger sjøl. Det å ha et eget foretak betyr at det er en del å holde styr på, sier han.

Passe stort nå

Tvinnereim har tilknyttet seg noen som kan steppe inn på timesbasis når han trenger noen flere hender og samarbeider med rørleggere og elektrikere slik at de tar over der hans sertifisering slutter. Utover dette er han altså helt alene, og da er det grenser for hvor mye større virksomheten kan bli.

– Jeg må ta ting i passe tempo, og «Min vaktmester» er akkurat nå oppe på det nivået jeg kan håndtere. På Anbudstorget oppgir jeg Innlandet som arbeidsområde, men hvis det fortsetter å rulle like godt i Hamar, Stange og Ringsaker som det gjør nå ser jeg liten grunn til å reise over Mjøsbrua for å si det sånn. Innen et par år håper jeg å være i den posisjonen at det er mulig å ansette noen, avslutter han.