– Som jeg gleder meg til å gå på talerstolen til helga og snakke om hvorfor det er så viktig å ta avstand fra hat og hersketeknikker mot unge politikere. I dag er det mange som verken tør å ta ordet eller engasjere seg på grunn av dette, sier hun.

– Vi må sette ned foten før det er for sent, sier Maja, som har sendt inn et forslag til representantskapet i Innlandet AUF om temaet:

– Hver dag er det ungdomspolitikere og ungdom som ikke tør å ta ordet i offentlig debatt. Mange opplever hat og hersketeknikker, og det må vi gjøre noe med. Vi må jobbe for en ordentlig og god tone, både på nett, men enda viktigere når vi snakker i møter og andre debatter. Vi vet at ytringsfriheten er sterk i Norge, men vi vet også at det er viktig med en god og saklig debatt uten hersketeknikker eller andre typer for hat og trusler. Det er viktigere enn noensinne å få flere ungdommer samfunnsengasjert, påpeker Maja, som håper at AUF i Innlandet blant annet vil gå inn for at Norge skal sette av mer midler til tiltak mot netthets, oppfordre lokalpolitikere til å bruke riktige ord og uttrykk under debatter, og jobbe for en god og saklig debatt.

Hun ønsker også at netthets skal meldes ifra til fylkesstyret og eventuelt anmeldes.

Maja Cvetkovic har selv opplevd netthets. I fjor høst var det så ille at hun vurderte å trekke seg fra politikken. Etter å ha tenkt seg nøye om, tok hun avgjørelsen om hun skulle overvinne hetsen og fortsette i politikken.