Majas viktige valg

IKKE SITT HER: Elevrådsleder Maja Cvetkovic (17) på ELVIS, viser fram skolens klare smittevernregler.

IKKE SITT HER: Elevrådsleder Maja Cvetkovic (17) på ELVIS, viser fram skolens klare smittevernregler. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Maja Cvetkovic fra Rena forteller i Østlendingen (19.11) at hun vil overvinne hetsen og fortsette i politikken. 17-åringen som er en av mange aktive i AUF Rena og Elverum, har tatt et uhyre viktig valg som det står respekt av. Maja er tøff.

Da jeg var 17 på 1970-tallet drev «alle» med politikk. Der jeg vokste opp på Kolbotn var det stappfullt med ungdommer på Unge Høyres fester (møter) med hvitvin og reker. Unge SV-ere og kommunister malte slagord og øvde på Riv ned gjerdene, mens Oppgård Arbeiderparti arrangerte 1. mai-tog som bilkortesje ... Å være engasjert uten å tilhøre noe parti eller noen politisk fløy, føltes nesten litt feigt ut – den gangen.

Det er lett å tenke at Maja er annerledes enn andre unge som velger politikken. Men det er en myte at dagens unge er en selfie-generasjon med Tik tok og Snap som eneste sosiale input. Flere undersøkelser viser at ungdommer har en økende grad av samfunnsengasjement. Den største endringen fra tidligere er at jentene er mer engasjerte og aktive enn guttene.

Det er mange unge som ønsker å bruke tid og krefter på å bidra til et bedre samfunn. Som vil jobbe aktivt for en framtid der de store utfordringene med klima, fattigdom og folk på flukt truer oss mindre enn i dag. Når Maja står mot hetsen, står hun opp for mange flere enn seg selv. Det er så lett å bli taus, det er så lett å si det samme som alle de andre og det er så ubehagelig å gjøre valg som andre misliker. Maja velger ikke den lette veien. Hun og andre unge som går inn i politikken, velger også å stå opp for noe – uansett hvilket parti de velger å gå inn i. De fortjener alt annet enn hets, de fortjener applaus og ros!

Erik Larsen
Kommunestyremedlem for Arbeiderpartiet i Elverum, Jømna

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken