Gå til sidens hovedinnhold

Maktdemonstrasjon av Elverum mot Kristiansand

(Kristiansand-Elverum 21-37) Det ble etter hvert stygge sifre da Elverum beseiret Kristiansand på bortebane.

Lørdag kveld var det duket for sesongens tredje kamp i Rema 1000-ligaen for Elverum, da de tok turen gjennom Sørlandsporten til Kristiansand for å møte KRS i Aquarama.

Så sent som onsdag var Elverum hele 810(!) kilometer lenger nord, i Trondheim, og slo Tiller med solide 42–21 i cupen.

Selv om de hvitkledde også var store favoritter inn mot lørdagens kamp, var det ventet vesentlig tøffere motstand enn på onsdag, da de møtte laget som ønsker å ta over tronen fra ØIF Arendal som Sørlandets beste håndballklubb for herrer.

Jevn start

Og det startet som det så ofte gjør for Elverum – jevnt.

For selv om Kasper Lien satte kampens første scoring etter 2.30, tok det ikke mer en drøye halvminuttet før hardtskytende Eirik Köpp svarte med ei slegge fra bak i banen.

Deretter fulgte lagene hverandre mer eller mindre som skygger de neste minuttene.

Scoringer av Victor Skillhammar, Endre Langaas, Tollef Lindqvist og Dominik Máthé var status før KRS satte inn et aldri så lite støt.

Nok en scoring av Skillhammar, samt Michal Potoczny sendte plutselig hjemmelaget foran med to da det var spilt snaue åtte minutter.

KRS tok initiativet

Men det så ikke ut til å stresse Elverum nevneverdig, som bare fortsatte med sitt spill. Noe som også ga resultater.

For da Potpczny ryker på en utvisning kort tid senere fikk gutta fra skogen muligheten til å hente seg inn i kampen igjen.

De tre neste målene, Tobias Grøndal på straffe, Kasper Lien og Niclas Fingren i et åpent bur, sendte plutselig Elverum foran igjen etter 11 minutter. Like etter utliknet Håkon Andre Pettersen.

Det skulle vise seg å bli det siste målet på en god stund. Nærmere bestemt seks minutter.

Ikke før Lien satte sin tredje etter 17.36 fikk noen av lagene hull på byllen, mye takket være to god keepere i Thorsten Fries og Matija Spikic.

Umulige Fries

I mellomtiden hadde også Elverum fått satt inn Stig-Tore Moen Nilsen til sin første kamp i elverumsdrakta, som allerede etter noen få angrep satte sin første.

Etter snaue 22 spilte sto det 8-9, men det skulle fort bli det siste KRS så av Elverum.

De neste fem scoringene var alle signert en spiller i hvitt, og plutselig sto det 9–14 til bortelaget, som hadde fått kampen i sin hule hånd.

Perioden ble dominert av Elverums danske vegg, som virkelig storspilte i kveld.

Omgangen endte på 10-16, og med en redningsprosent på hele 52 av Fries!

Punkterte kampen

Også andre omgang startet med scoring av Elverum, og denne gangen var det Tobias Grøndal som viste hvordan det skulle gjøres. I første omgang var han en slags quarterback, som bare kom inn på straffer før han gikk tilbake på benken, satte på seg T-skjorta og la håndkleet over skuldrene.

Det så ut som Elverum, som rullerte en god del på laget, hadde bestemt seg for å drepe kampen så fort som mulig. Fingeren og Mathe sendte Elverum foran 10–19.

Det var derimot en fyr som det ikke skulle rulleres på, og det var Thorsten Fries.

Dansken var i det umulige hjørnet lørdag, og viste gryende form inn mot onsdagens Champions League-match mot Vardar.

Grøndahl med straffebom!

De svarte og hvite så ikke ut som de hadde tenkt å se seg tilbake, og fortsatte bare å mate på framover, samt både gi og ta smeller bakover.

Ti minutter ut i omgangen hadde ledelsen økt til 11, da stillingen var 12–23.

En så solid ledelse gjør at Lund og Hamar kan senke skuldrene litt på benken, samt gi et drøyt kvarters spilletid på både Kristian Hübert Larsen og Emil Kheri Imsgard (som at på til åpnet med redning).

Kampens mest sjokkerende hendelse var dog at Tobias Grøndahl bommet på en straffe etter 13 minutter spill i andre omgang. Heldigvis for han får ikke den de store konsekvensene.

Solid seier

Resten av kampen ble en aldri så liten parademarsj for håndballgutta fra Elverum, uten at de tok foten av gasspedalen av den grunn.

Angrepsspillet fløt godt, forsvarsspillet satt, og Imsgard fikk også notert seg for noen fine redninger. Alt i alt var det en solid gjennomføring mot et Kristiansandlag som fort kan skape problemer for flere lag gjennom sesongen.

Selv om Josh Korsvik satte kampens siste, var allerede ydmykelsen av Kristiansand komplett, og bortelaget kunne reise hjem til Østlandet proppfulle av selvtillit inn mot onsdagens uhyre viktige kamp mot Vardar.

Kampens toppscorer ble delt mellom Kasper Lien og Tobias Grøndahl, begge med seks hver.

Sluttresultat: 21–37.

Kommentarer til denne saken