Gå til sidens hovedinnhold

Målshow da Elverum scoret 50(!) i kvartfinalen

(Elverum-Runar 50-30) Christoffer Rambo & co. hadde ambisjoner om å stikke kjepper i NM-hjulene for Elverum, men endte opp med å bli totalt overkjørt.

For på papiret lå det an til å kunne bli en jevn batalje i kvartfinalen i cupen. På banen ble det noe ganske annet.

Den som hadde skult bort på tabellen i forkant av søndagens kvartfinale i NM mellom Elverum og Runar, kunne enkelt lese seg til at det kun er to poeng som skiller de to lagene i eliteserien.

Men i cupen var det rett og slett klasseforskjell.

Som ventet satte Christoffer Rambo fyr i teltet fra start, men hans motstykke på motsatt banehalvdel, Dominik Mathé, traff like ofte - og bommet omtrent halvparten så mye.

Runar hang med på notene i omtrent akkurat sju minutter (4-4), før Emil Kheri Imsgard også bestemte seg for at spenning er underordnet i NM-sammenheng.

Hamarsingen dro fram flere klasseredninger, og sendte både Sindre Heldal og Kasper Thorsen Lien ut på kontringsraid.

Holand Pettersen satte fyr på nettmaskene

Og da Tobias Grøndahl viste fram sine finesser både fra sjumeter og som playmaker, sto det 11-6 på tavla før kampen var et kvarter gammel.

Trym Bilov-Olsen og Christoffer Rambo gjorde det de kunne for å knappe ned på forspranget, men i motsatt ende møtte de en annen Sandefjord-gutt som ikke har mye til overs for Runar.

Og la oss si det sånn: det er bra Terningen Arena ligger i umiddelbar nærhet av en militærleir, for skudd av det kalibret Simen Holand Pettersen er i stand til å avfyre må holdes innenfor regulert område.

Da venstrebacken sendte hjemmelaget opp i en 16-10-ledelse etter 22 minutter, var det relativt tydelig hvordan kvelden skulle ende.

Men det skal spilles, og de svarte og hvite skal ha for at de fortsatte å male på og sørget for å gjøre ettermiddagen miserabel for Runars målvakter.

0 prosent redninger før pause

Oscar Syvertsen og Oliver Klavenes ble stående med en smultring i protokollen i 1. omgang.

På motsatt ende noterte Emil Kheri Imsgard seg for en redningsprosent på 42.

Og da det ble levert klassespill i angrep over hele fjøla, var det rett og slett nødt til å bli ganske stygt.

Til pause sto det 23-14 på lystavla i hallen.

Og så ble vondt til verre. Sett med Runar-øyne, vel og merke.

Med Elverum-briller ble bra til enda bedre.

For etter hvilen brukte hjemmelaget under tre minutter på å øke ledelsen fra ni til 13 mål (27-14).

Rensket fatet

Det var nesten så man hadde lyst til å be dommeren blåse av der og da for å gjøre slutt på gjestenes lidelser, men når man først har bedt inn til håndballfest, er det greit å bli til det er slutt.

Da Elverum var ferdige for kvelden, var det ikke så mye som et kakerusk igjen på fatet.

Champagnekorkene får man imidlertid la sitte på en liten stund til. For det skal spilles en semifinale også. Men at det er greit å begynne å planlegge for at det kan bli en liten bytur i romjula, er vel relativt klart.

Målshow av dimensjoner

Det er vel heller ingen tvil om at det er en del trenere og spillere som krysser fingrene for å slippe å møte Elverum i semifinalen.

For dess lenger ut i sesongen vi kommer, dess tydeligere blir bredden, kvaliteten og kompetansen i dette Elverum-mannskapet.

Og når man kombinerer det med innsatsvilje, dedikasjon og vilje - blir det veldig vanskelig å se hvem som skal hamle opp med Børge Lunds menn i cupen - eller i serien, for den saks skyld.

Kvartfinalen endte for ordens skyld med en 50-30-seier til Elverum.

Det var for øvrig passende nok Sandefjord-gutten Kristian Hübert Larsen som fikk æren av å sette inn hjemmelagets 50. mål for kvelden.

50 mål mot serietoeren sier vel det absolutt aller meste. Og litt til.

Slik endte de andre kampene

Det var også duket for tre andre meget spennende oppgjør i kveldens kvartfinaler.

ØIF Arendal kan juble for NM-semifinalen etter å ha slått Morten Nergaards Halden 35-28, mens Kristian Bliznacs menn overlistet Bergen med 26-23.

Kampen mellom Drammen og Haslum er ikke ferdigspilt ennå.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Kommentarer til denne saken