Gå til sidens hovedinnhold

Mari skal skape gylne måltidsøyeblikk i Elverum

Daglig leder Mari Opseth synes det er helt strålende at Møteplassen Elverum har fått 270.000 kroner fra Helsedirektoratet til prosjektet «Middagstreff- på tvers av generasjoner».

– Tenk så koselig å kunne samles rundt maten, blir kjent og kanskje knytte bånd? Helsedirektoratet likte ideen vår og har tildelt Møteplassen Elverum 270.000 kroner, sier Opseth.

Hun opplyser at måltidene vil bli servert på Møteplassen, og at opplegget blir et samarbeid med diakonen i Elverum. Tilbudet settes i gang til høsten.

Tilbud for mange

– Jeg ser for meg at ulike grupper kan benytte seg av tilbudet. For eksempel hjemmeboende eldre, som er mye alene, og som føler seg ensomme. Eller småbarnsfamilier, som har en travel hverdag med aktiviteter, jobb, møter og annet. Man får møte andre til et rimelig og næringsrikt hverdagsmåltid med en koselig ramme rundt før man må videre til andre aktiviteter, sier Opseth.

Etter å ha fått ideen søkte hun om tilskudd fra Spisevenner, som er underlagt Helsedirektoratet, og som skal bidra til det regjeringen kaller gylne måltidsøyeblikk.

Skal motivere til matglede

– Gylne måltidsøyeblikk har som formål å motivere til matglede og bedre matomsorg. I tillegg skal prosjektet sette god matomsorg på dagsordenen i kommunene. Jeg har kalt mitt prosjekt for «Middagstreff- på tvers av generasjoner». Vi ønsker å kunne blande barnefamilier, studenter og andre yngre mennesker som ikke har besteforeldre, eller noen andre eldre bekjentskaper i nærheten, med eldre. Og mange eldre savner kontakt med yngre også. Eldre og yngre, uansett alder, har mye å tilføre hverandre. Barn skaper glede for eldre, yngre voksne kan oppleve å få tilførsel av livserfaring fra de eldre. Man kan skape gode relasjoner. Dette kan bidra til å motvirke underernæring, og det kan gi mange noe å glede seg til, sier Opseth.

Kommentarer til denne saken