Gå til sidens hovedinnhold

Marit (24) fra Hamar er årets spiller

Sandvikens Marit Bratberg Lund gikk til topps på NTBs spillerbørs for Toppserien i fotball denne sesongen.

24-åringen fra Hamar er dermed kåret til årets spiller i Toppserien. Lund mottok prisen hjemme på Hamar etter å ha kommet hjem fra samling med U23-landslaget.

– Det er veldig stas å bli satt ekstra pris på. Man spiller jo for lagseirer, men det er en bonus å få bekreftelse på at det man gjør er bra, sier hun til NTB.

I en rolle som venstre vingback har hun storspilt for laget som gikk ubeseiret gjennom Toppserien denne sesongen. Selv hadde hun over 20 målpoeng – 14 av dem målgivende pasninger.

Brann neste

Defensivt ble det kun seks baklengsmål på 18 kamper for Sandviken.

– Det har vært helt fantastisk, egentlig. Det har vært supergøy gjennom hele sesongen, fortsetter hovedpersonen selv.

24-åringen tok turen fra Kolbotn til Sandviken før denne sesongen etter sju sesonger på Sofiemyr. Allerede fra første serierunde var hun en betrodd spiller i trener Alexander Straus' 3-4-3-system, og hun startet samtlige 18 kamper for bergenslaget.

Neste sesong blir Sandviken en del av kvinnesatsingen til Brann. Det ser Lund fram til.

– Det blir veldig spennende å bli en del av Brann. Vi får se hvordan det blir. Jeg har veldig tro på at vi bare kan fortsette på det vi har startet på nå, sier hun.

Kun tre foran gjennom historien

Lund endte til slutt opp med et snitt på 6,50 på NTB-børsen.

– Historisk sett er det kun Alanzinho (6,69) for Stabæk i gullsesongen 2008 og den elleville sesongen til Glimt-duoen Jens Petter Hauge (6,67) / Philip Zinckernagel (6,82) i 2020 som har fått høyere børspoeng gjennom en hel sesong hos oss, og dette har vi holdt på med siden 2005, sier sportsdatasjef i NTB, Terje Alstad.

Julie Blakstad fra Rosenborg og fjorårets børsvinner Emilie Haavi fra LSK Kvinner fulgte på plassene bak Lund.

Haavi ble også ligaens toppscorer med 13 mål. Lund hadde flest målgivende pasninger med sine 14.

Kommentarer til denne saken