– Vi hadde nesten 500 betalende gjester på til sammen 16 arrangementer, hvorav flere var utsolgt lang tid i forvegen. I tillegg var drøyt 200 personer innom smakstorget i Elvarheim lørdag ettermiddag. Vi hadde flere tilreisende enn noen gang. Det kom folk fra Oslo, Akershus, store deler av Hedmark og også Sverige Helt kort kan man oppsummere årets festival med ordet suksess, fastslår Haugbråten, som allerede har begynt å tenke på neste års festival.

 

– Vi vokser ut av lokalet på Elvarheim og må kanskje vurdere et annet lokale i 2018. Dessuten ønsker vi å trekke inn lokalmat som del av Smakstorget. Flere produsenter har allerede tatt kontakt med ønske om å være med neste år, sier Haugbråten, som er stolt over at 18 av Norges desidert største vinimportører kom til Smaksfestivalen i Elverum sist helg.

– De storkoste seg og var imponert over interessen og oppmøtet. Med Smaksfestivalen setter vi Elverum på mat- og drikkekartet, og vi skiller oss ut fra andre vinfestivaler ved mangfoldet og bredden i arrangementene. Dette legger markedet merke til og bidrar til at vi alt nå merker stor interesse både blant importører og gjester for neste års smaksfestival. Det er en seriøs festival hvor det er fokus på kultur og kunnskap om drikkevarer, og disse i kombinasjon med mat og opplevelse, påpeker Haugbråten.

 

– Det er viktig at vi har med de beste fagfolkene i landet på øl, vin og brennevin. De samme er allerede booket for neste år. I tillegg kommer noen nye store navn. Dato for neste års festival kommer snart, men vi må først avklare i forhold til den store NATO-øvelsen neste høst, opplyser Haugbråten.