– Lokalet er jo helt fenomenalt! Orkesterplass i byen. Her blir det popup-butikk og popup-restaurant, sier Lutefiskfestivalens daglige leder, Oddvar Hemsøe.
Butikk og lunsj
Onsdag går startskuddet for Lutefiskfestivalen. Byens serveringssteder skal fylles opp av lutefiskentusiaster.
– Stille før stormen, men vi har fremdeles ledige plasser på noen av utestedene.
Men i Strandgata, i lokalene til klesbutikken 4 Men, så vil det lørdag dukke opp noe helt unikt. Samtidig som Hamar kommune og ByLab har utstilling i de samme lokalene.
– Vi lager en lunsjrestaurant den ene dagen. Hvis folk skal spise en helt unik lunsj på lørdag, så må de komme hit. For her kommer verdensmester i tapas fra 2017, Øyvind Bøe Dalelv, og tilbereder lutefisk- og tørrfiskretter.
I lokalene lages det et kjøkken for anledningen, hvor Dalelv står for tilberedelsen.
Ellers skal det være en butikk hvor man kan kjøpe vakuumpakket lutefisk, utvannet tørrfisk, lutefiskbacon, ertestuing og poteter.
– Representanter fra tørrfisk- og lutefiskprodusenten, Brødrene Andreassen Værøy, vil være til stede og veilede folk og komme med sine lutefisktips.
Rorbu og bokkveld
Ellers slår Hemsøe et slag for rorbuaftenen på Gregers lørdag ettermiddag, med Arve Fossum, Helge Høgsveen, Svein Arild Johnsgård og Eau de Vill.
Og bokkvelden med Arne Hjeltnes på Gravdahl bokhandel i kveld.