Feirer pultost- og akevittjubileum med ti meter lang kake

KAKE: Marte Larsen Tønseth inviterer til nye pultost- og akevittdager 7. og 8. september, sammen med Christine Sundmoen, Amund Sigstad, Johnny Johansen, Johan Kirkelund og Arne Borger Bekkevold. I styret sitter også Ola Bergseng, Ruth Hoel og Gotmar Rustad.

KAKE: Marte Larsen Tønseth inviterer til nye pultost- og akevittdager 7. og 8. september, sammen med Christine Sundmoen, Amund Sigstad, Johnny Johansen, Johan Kirkelund og Arne Borger Bekkevold. I styret sitter også Ola Bergseng, Ruth Hoel og Gotmar Rustad. Foto:

Ei ti meter lang kake og ekstra mye musikk og aktiviteter står på programmet når Pultost- og akevittdagene i Løten arrangeres for tiende gang.

DEL

– Vi synes det er stort i seg selv, sier Marte Larsen Tønseth, som også i år leder an i planleggingen og gjennomføringen av den store folkefesten i Løten.

For det må være lov å si at ti års innsats har gitt gode resultater, basert på frivillighet og begeistring, ifølge arrangørene.

– Vi har klart å jobbe dagene opp på et nivå som er godt besøkt, og som blir lagt merke til, sier Marte Larsen Tønseth.

– Det er kvalitet på tilbudet. Vi har ikke tivoli, juggel og fjas, sier Gotmar Rustad, som har vært med i styret helt fra starten.

7. og 8. september er det ventet tusenvis av besøkende, og Løten sentrum skal fylles med mat og kultur; det meste i kjent tradisjon, men noe blir også nytt.

Pultostens hus flytter inn i lokalet der Akevittens hus har vært tidligere år, mens akevitten får bedre plass i Bøndernes Hus.

– Det er en bra løsning, da kommer pultosten også nærmere Bondens marked, sier Marte.

Mye for de danseglade

Som vanlig er det kø av utstillere som ønsker å få plass på dagene i Løten. Flere av de faste utstillerne lover å by på litt ekstra for publikum i år, og arrangørene lover enda mer musikk og bedre forhold for de danseglade.

Fredag spiller blant andre Løiten Twang Depot og Hærta ta Hårt, mens Hilljacks sørger for fest i lavvoen på kvelden. Lørdag blir det musikk på Løten nærstasjon med Evald Fjærgård, skolekorpset spiller i sentrum, og på kvelden er det Torgeir & Kjendisene som går på scenen utenfor Bøndsen.

Nytt dansegulv i lavvoen blir det, også.

– Det er Løten malerverksted som legger det for oss, og som gir oss det til odel og eie, sier Marte Larsen Tønseth.

Samarbeid og dugnad er stikkord for helga, der detaljene i programmet først blir klare i dagene som kommer. Men det blir Barnas torg og dyretelt, diktlesing og utstillinger, prisutdelinger og gratiskonserter, samt mye mer.

– Ta bussen!

Deler av Løten sentrum er stengt som følge av arbeidet med å bygge ny søndre jernbaneundergang og rundkjøring ved Løtenhallen. Omkjøring er skiltet, men pultost- og akevittdagene berøres i liten grad, ifølge arrangørene.

– Vi anbefaler likevel folk å bruke kollektivtrafikk. Det er et godt rutetilbud med buss både fra Hamar og Elverum, sier Marte Larsen Tønseth.

Artikkeltags