Bjørnekjøtt faller i smak på Bondens marked

HELT VILT: Odd Arne Kristiansen, Tom Ophus og Ragnhild Krogstie lokket Ingvill Thorson Plesner med nystekt bjørneburger.

HELT VILT: Odd Arne Kristiansen, Tom Ophus og Ragnhild Krogstie lokket Ingvill Thorson Plesner med nystekt bjørneburger. Foto:

– Litt kraftig på smak, men veldig godt. Det smaker vilt, sier Odd Arne Kristiansen om bjørneburger.

DEL

I grillpanna ligger karbonader av hjort og bjørn. Kortreist mat begge deler; hjorten har levd hele sitt liv i Nordbygda i Løten, mens bjørnen rakk å gjøre seg upopulær blant sauebønder i Nord-Østerdal før den ble felt i Alvdal for tre uker siden.

Hannbjørnen med ei slaktevekt på 114 kilo er den tiende som er kjøpt opp av Løiten Hjorteoppdrett, der Ragnhild Krogstie og Jan Steinar Marken har bygget eget slakteri og storkjøkken.

– Det er like spennende hver gang, ingen smaker likt, sier Marken om bjørnen, som blir til biff og burgere og selger som varmt hvetebrød på Bondens marked og andre matmesser.

På pultost- og akevittdagene i Løten gikk det unna om lag 200 bjørneburgere.

Bjørnekjøttet blandes med spekk fra svin for å gjøre det saftigere, opplyser Ragnhild Krogstie. Hun ser ikke bort fra at bjørneburgeren er populær fordi det høres spennende ut.

– Men det smaker jo godt, ellers hadde ikke folk kjøpt, fastslår hun.

Hjorteburgeren selger likevel mest, og det er flatbiff av kronhjort som har sikret Løiten Hjorteoppdrett plass i årets delfinale i konkurransen Det Norske Måltid. Der skal det kåres vinnere i flere klasser i løpet av høsten.

LES OGSÅ:

Artikkeltags