Må fortsatt koke vannet

VARSLET: Etter funnet av koliforme bakterier ble tolgingene varslet via telefon eller mail. Fra venstre fagleder informasjon, service, IKT, Live Mestvedthagen Ryen, ordfører Ragnhild Aashaug og rådmann Stein Halvorsen.

VARSLET: Etter funnet av koliforme bakterier ble tolgingene varslet via telefon eller mail. Fra venstre fagleder informasjon, service, IKT, Live Mestvedthagen Ryen, ordfører Ragnhild Aashaug og rådmann Stein Halvorsen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Tolga kommune opprettholder kokepåbudet etter søndagens funn av koliforme bakterier.

DEL

Søndag 9. oktober ble det funnet koliforme bakterier i drikkevannet tilhørende Tolga vannforsyning. Da gikk kommunen ut med beskjed om at alt vann som skulle drikkes måtte kokes først.

Det ble igangsatt kloring av vannet og analyse av vannprøver. Det har siden da vært jobbet med å finne årsaken til at man har funnet, og fortsatt finner, koliforme bakterier i drikkevannet. Derfor opprettholdes kokepåbudet.

Utelukker landbruk

– Mulig avrenning fra for eksempel landbruk er nå utelukket, skriver Tolga kommune på sine nettsider.

Derfor tror kommunen at årsaken er knyttet mot at sjøen har snudd.

– Det vil si at overflatevann har blitt presset ned på grunn av temperaturendringen. I dette tilfellet synkende temperatur. Det tar derfor tid før sjøen igjen har stabilisert seg, skriver kommunen på sine nettsider.

Kommunen har vært i kontakt blant annet med Mattilsynet som har støttet kommunens vurdering og de tiltak som er iverksatt.

Berørte abonnenter skal ha fått varsel om kokepåbudet som tekstmelding eller som talemelding på fasttelefon. Kommunen påpeker at kokepåbudet kun gjelder abonnenter til Tolga vannforsyning og ikke andre som for eksempel i Vingelen og Hodalen.

Oppdatert info

Rett etter funnet av de koliforme bakteriene tok Tolga kommune i bruk varslingssystemet «Varsling 24». Da ble det oppdaget viktigheten av at alle kommunens innbyggere oppdaterer kontaktinformasjonen.

– Du kan lett oppdatere hvordan du vil bli varslet, om det er ved oppringning på fasttelefon, sms eller på mail, sier fagleder informasjon, service, IKT i Tolga kommune, Live Mestvedthagen Ryen.

Dette kan folk selv gjøre ved å oppdatere opplysninger på www.varslemeg.no eller på www.norge.no.

– Ønsker du hjelp til registreringen er det bare å ta kontakt med servicetorget i Tolga kommune, så hjelper vi deg, sier Mestvedthagen Ryen.

Artikkeltags