Salget av sau og lam har falt 10 prosent

SUNT PRODUKT: Kjøtt fra sau og lam er et sunt og godt produkt som er basert på utmarksressurser i Norge, poengterer organisasjonen Norsk Sau og Geit.

SUNT PRODUKT: Kjøtt fra sau og lam er et sunt og godt produkt som er basert på utmarksressurser i Norge, poengterer organisasjonen Norsk Sau og Geit. Foto:

Av

Så langt i år har salget av kjøtt fra lam og sau gått ned med 10 prosent. Bransjen tror den må bli flinkere til å få fram at dette er kortreist, norsk mat.

DEL

Tall fra analysebyrået Nielsen som Nationen har fått tilgang til, viser at salget til og med uke 24 i år var 319 tonn lavere enn i tilsvarende periode i fjor.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at det er negativt, sier styreleder Kjell Erik Berntsen i Norsk Sau og Geit.

– Vi sier med sikkerhet at vi produserer et sunt og godt produkt som er basert på utmarksressurser i Norge. Vi må kanskje være enda flinkere til å formidle det til forbrukerne. Jeg oppfatter forbrukeren som bevisst og opptatt av å spise kortreist mat og mat produsert på norske ressurser, fortsetter styrelederen.

Noe av forklaringen på nedgangen kan være at de store kjedene ikke har kjørt kampanjer i år, slik de gjorde da reguleringslagrene for lamme- og sauekjøtt var rekordstore.

I 2017 ble det i de første 24 ukene solgt 3.298 tonn kjøtt fra lam og sau. Året etter var det falt til 3.200 tonn, mens det i år har blitt solgt 2.881 tonn i samme periode.

(©NTB)

Artikkeltags