Gå til sidens hovedinnhold

May-Lis og Elin er favoritter til ordførervervet i Våler

– Det kan vel virke som det blir slik. Men politikk er politikk, så mye kan skje. Jeg tar ingenting for gitt før stemmene er telt opp mandag kveld.

Fungerende ordfører May-Liss Sæterdalen i Våler blir etter all sannsynlighet fast ordfører for resten av perioden når kommunestyret skal velge ny ordfører etter Ola Cato Lie, som har søkt fritak fra ordførervervet og som formannskapsmedlem.

Leder i Våler Sp, Hans Robert Morønning, regner også med at det de to siste årene blir som det er akkurat nå. Det betyr at Aps May-Liss Sæterdalen blir fast ordfører de to siste årene av perioden, og at Elin Østeberg (Sp) fortsetter som varaordfører ut perioden. Hun ble valgt til varaordfører da Sæterdalen rykket opp fra varaordførervervet til fungerende ordfører da Ola Cato Lie ble sykemeldt.

Så vidt vi erfarer er det enighet mellom Sp og Ap om at det fortsetter som nå. De to partiene har til sammen ni representanter og trenger kun en stemme ekstra for at det skal bli slik. Muligheten for at de får den, og sannsynligvis også noen til, er ganske stor.

Det har i Sp vært røster for at man ikke bør gi fra seg ordførervervet som man hadde fra periodens start etter et sterkt valg.

– Det er så. Men vi mener også at vi nå må tenke på kommunen først og fremst. Da vil det ikke være heldig å starte helt på nytt igjen med nye folk midt i perioden. Sæterdalen har fungert bra og gjort en så god jobb, at vi synes det er mest riktig at hun fortsetter, og at vi tar varaordførervervet, sier Sp-leder Morønning.

Men før ordfører og varaordfører velges mandag kveld, skal kommunestyret behandle og innvilge Ola Cato Lies søknad om fritak fra ordførervervet og formannskapsplassen.

Lie har trukket seg fra de posisjonene på grunn av helsemessige årsaker.

Kommentarer til denne saken