Gå til sidens hovedinnhold

MDG tar avstand fra sykehuskoloss

Kommunestyrerepresentant Gjermund Gjestvang i Elverum gjør det klart at MDG tar avstand fra sykehuskolossen Helse Sør-Øst vil bygge i Ringsaker.

– Sykehusstruktur er en viktig sak for MDG. Vi vil beholde de lokale akuttsykehusene og gi styringen tilbake til folkevalgte og fagpersonell, sier Gjestvang, som mener hovedsykehus er feil svar på Innlandets utfordringer.

– Fire sykehus i fire byer løser problemene. Noe annet er rett og slett katastrofalt og mildest talt elendig samfunnsutvikling. Det er heller ikke i tråd med statens ambisjoner og retningslinjer for bærekraftig stedsutvikling med et hovedsykehus. Planene i Ringsaker vil filleriste Elverum. Nedleggelse av sykehuset her vil bety 3.000 færre innbyggere og 160 millioner i tapte inntekter, påpeker Gjestvang.

– MDG er opptatt av at folk skal ha kort veg til viktige helsetjenester, det gjelder også sykehus. Derfor mener vi det er riktig å reversere prosessen og ikke gjøre de samme feilene som da storsykehuset i Østfold ble bygd. Hvorfor må psykiatrien og somatikken samles i en sykehuskoloss i Ringsaker? La heller Lillehammer, Elverum og Gjøvik beholde sine somatiske akuttsykehus. Hamar, der bygningsmassen er fullstendig utdatert, mister sitt. Psykiatrien bør til gjengjeld samlokaliseres på Sanderud, rett utenfor kommunegrensen. Sanderud sykehus ligger perfekt der det ligger, uttaler Gjestvang.

Kommentarer til denne saken