(Hamar Dagblad)

. 28-åringen er Innlandets eneste deltaker i konkurransen og har tidligere både bodd og jobbet i Hamar. I en artikkel i HD tidligere i år sa hun at Hamar var hennes første møte med den virkelige verden etter at hun flyttet hjemmefra og at byen har en stor plass i hjertet hennes. Når hun i helga skal kjempe om Miss Norway-tittelen er det da også med en Hamar-butikk på laget.

– Den ene kjolen jeg skal ha på meg kommer fra Brudehuset. Dette er en butikk jeg kjente til også før jeg flyttet til Hamar og søstera mi kjøpte faktisk brudekjolen sin her. De har utrolig mye fine kjoler og den jeg skal ha på meg i finalen har de faktisk hatt hengende i åtte år, så det er ikke akkurat årets mote. De har ikke ville kvitte seg med den ettersom de har vært overbevist om at det én dag kommer noen som vil ha den. Og det ble meg, forteller Angelika og ler.

Hun har nå inngått et formelt samarbeid med Brudehuset, så om Dybendal Kristiansen vinner Miss Norway og kvalifiserer seg til Miss Universe blir det med kjole fra Hamar.

– Jeg er utrolig glad for at de ønsker å være med på laget og at de har trua på meg, sier hun.

Nå som det bare er igjen et par døgn til finalen innrømmer hun at hun kjenner litt på nervene.

– Jeg prøver å si til meg selv at jeg ikke er nervøs, bare veldig, veldig spent og foreløpig funker det. Den siste natta kan det nok bli vanskelig å sove, men når dagen endelig er der vet jeg at jeg har gjort det kan, sier hun.

Og det hun har gjort bærer i hvert fall frukter i form av hun topper rangeringen basert på aktivitetspoeng. Det har hun gjort bortimot fra første dag.

– Det er til slutt dommernes helhetsvurdering som avgjør hvem som vinner konkurransen, men det at jeg topper rangeringen gjør jo sannsynligheten større for å vinne, sier hun.

Sengeteppe og telysholdere

Når hun entrer finalepodiet lørdag kommer hun neppe til å ha den dyreste kjolen. En av Kristiansens hjertesaker er nemlig gjenbruk og i den anledning har hun inngått et samarbeid med Rebekka Slettebø som vant Symesterskapet i 2019.

– Kjolen er laget av et gammelt sengeteppe og den har også fått noen gamle telysholdere som pynt. Det høres kanskje ikke så glamorøst ut, men det blir kjempefint. Bikinien jeg skal bruke er for øvrig laget av to gamle t-skjorter fra Kari Traa, sier hun.

Hun klarer nesten ikke tenke på at hun ved å vinne skal ut å representere Norge i Miss Universe.

– Skulle jeg vinne Miss Norway ser jeg det som en veldig stor mulighet til å nå ut til flere med det jeg bryr meg om. Med en slik tittel føler jeg at det er litt mer hardtslående enn om det bare er jeg. At jeg ved å vinne etter hvert kan nå ut til en hel verden som Miss Universe-deltaker er nesten helt umulig å tenke på, sier hun.

Hun er for øvrig den eldste i finalefeltet og det skiller hele ti år til den yngste i finalen. Hun tror alderen er en fordel for henne.

– Jeg tror faktisk det er en fordel å være eldre. Jeg har flere erfaringer å dra med meg, og det må ha noe å si. Jeg velger å tro at dette er til min favør, avslutter 28-åringen.

Resultatet vil bli avgjort sent lørdag kveld.