(Hamar Dagblad)

– Det har vært...

Tomasz Babinski vet ikke helt hvilke ord han skal bruke for å beskrive mottakelsen Que Pasa har fått.

Det ferske tilskuddet i byen skal gi kundene en latinamerikansk opplevelse med retter inspirert fra Peru, Colombia, Venezuela, Argentina og Mexico. Og dette ser ut til å være en innertier.

– Det har faktisk vært helt vilt, sier han når han får tenkt seg om litt.

– I helgene har det vært helt fullbooket og det som overrasker meg litt er at det på flere av ukedagene også har vært helt fullt her, sier han.

Maten han serverte på Mjøsfronten i fjor ble eksepsjonelt godt mottatt og det var basert på kommentarene han fikk her at han så et potensial i åpne en restaurant. Han var uansett ikke helt forberedt på mottakelsen han har fått.

– Etter de gode tilbakemeldingene jeg fikk på Mjøsfronten i fjor bør jeg kanskje ikke være overrasket over at restauranten har blitt så godt besøkt, men det er alltid litt usikkerhet rundt det å starte restaurant. Da må man levere på flere områder, og det er mye som kan gå galt, sier han.

Gode tilbakemeldinger

Full restaurant er gøy, men hvis de som er der ikke kommer igjen vil snøballen slutte å rulle ganske fort. Ut i fra skriftlige og muntlige tilbakemeldinger er det lite som tyder på at folk ikke kommer igjen. På Google og Facebook får restauranten tett oppunder toppkarakter. "En sjelden perle -midt i Hamar sentrum" er det en fornøyd gjest som skriver.

– Vi hadde en gruppe fra Chile her og de var ekstremt fornøyde. Det er jo ekstra gøy at gjester i fra Sør-Amerika gir maten vår så gode tilbakemeldinger. Jeg har inntrykk av at folk opplever oss som litt annerledes, noe som ikke finnes i nærheten, sier Babinski som synes det er en klar ulempe med at restauranten er helt full i helgene.

– Det å måtte si nei til folk som kommer innom er veldig kjedelig. Vi har nesten ikke plass til drop in- gjester i helgene, så vi må bare anbefale folk å bestille bord, sier han.

– Jeg har også følelsen av Que Pasa er et navn som begynner å spre seg utenfor Hamar også, for nylig hadde vi en stor gjeng fra Lillehammer her midt i uka, legger han til.

Som han drømte om

Utover sommeren er planen å lage en enda mer attraktiv uteservering slik at han kan bidra med å skape et torg fullt av liv slik man gjerne ser i Italia og Spania. Uteserveringen er åpen, men det skal gjøres en jobb for at den i langt større grad skal være i samme stil som restauranten. Og jobb er ikke Babinski redd for.

– Når vi jo også åpnet på Mjøsfronten, så jeg jobber nok 13-timersdager gjennom det meste av uka. Sånn er det gjerne å drive egen restaurant, og det gjør meg ingen ting. Da jeg begynte i denne bransjen var det nettopp det å se min egen restaurant fylt opp av gjester som var den store drømmen, og når jeg ser det hver helg får jeg påfyll av energi som gjør det lett å jobbe, sier han.