Synne lager Nordens beste tidsskrift

Synne Øverland Knudsen

Synne Øverland Knudsen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidligere i år vant tidsskriftet Fanfare prisen for «Årets tidsskrift». Nå er de også kåret til «Årets nordiske tidsskrift 2016».

DEL

Fredag fikk Fanfare prisen for «Årets nordiske tidsskrift 2016» i Gøteborg, under Bok & Bilioteksmässen. Prisen er et samarbeid mellom de nordiske tidsskriftforeningene.

Synne Øverland Knudsen fra Elverum er sammen med Amalie Kasin Lerstang redaktører for Fanfare. Fanfare er et tidsskrift for kultur med bredt innhold hentet fra alle kulturfelt. De har til nå laget nær åtte utgivelser, er oversatt til japansk og engelsk og har laget egen undertøyskolleksjon.

Synne Øverland Knudsen var musiker i Team Me, og mottok Spellemannsprisen før hun trakk seg fra bandet.

Juryen skriver blant annet i sin begrunnelse:

«Fanfare visar upp en estetisk och en politisk lydhördhet för litteraturens beröringspunkter med andra konstarter och för samspelet mellan konst, verdagsliv och den stora omvärlden. Genom att variera genrer, stil och visuella uttryck och med ett både kritiskt och självkritiskt öga på kvaliteten diskuterar tidsskiften kultur på ett alldeles eget sätt.»

Fanfare vil benytte anøedningen til å takk alle de fantastiske folkene som har bidratt mellom permene, om det er tekst, design, illustrasjon, korrektur eller oversettelse. Uten dere, ikke noe Fanfare, skriver forlagssjef Synne Øverland Knudsen i en pressemelding.

Artikkeltags