NRK flytter ut av lokalene i Elverum – alt kan havne på Hamar

SELGES: – Prestegårdsjordet er for stort og uhensiktsmessig. Distriktsredaktør Inge Johanne Solli vil styrke NRK-konotrte i Hamar og kanksje flytte hele virksomheten i Hedmark dit.

SELGES: – Prestegårdsjordet er for stort og uhensiktsmessig. Distriktsredaktør Inge Johanne Solli vil styrke NRK-konotrte i Hamar og kanksje flytte hele virksomheten i Hedmark dit. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

NRK skal selge lokalene sine på Prestegårdsjordet i Elverum. Kontoret i Hamar skal styrkes, og kanskje flyttes alle de 20 ansatte i Hedmark dit.

DEL

Om dette blir utfallet, vil ikke bli bestemt før neste år.

– Vi har startet en prosess. Ikke noe er bestemt, det må jeg understreke, sier distriktsredaktør Inger Johanne Solli.

Etter at Hedmark og Oppland ble slått sammen til ett distriktskontor, ble Lillehammer hovedkontor, og Elverum et underbruk under Lillehammer, med lokalkontor i Kongsvinger og Hamar. Hedmark/Oppland er igjen en del av region Midt-Norge som består av Hedmark/Oppland, Trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal. Regionen har hovedkontor i Trondheim.

Etter store nedskjæringer også i NRK er det bestemt at de rundt 20 ansatte som i dag hører til Hedmark, skal flytte ut av Prestegårdsjordet.

– Lokalet er for stort og uhensiktsmessig, så det vil nok bli solgt. Det er det eiendomsavdelingen i Oslo som styrer med, sier Solli.

– Må styrke Hamar

Distriktssjefen er klar på NRK skal styrke virksomheten sin i Hamar.

– Hamar er fylkeshovedstaden. Her er fylkeskommunen, Lagmannsretten, Fylkesmannen og andre store virksomheter. Vi må styrke oss i Hamar for å kunne gi best mulig service til befolkningen i Hedmark, sier Solli.

– Dere klumper dere sammen rundt Mjøsa?

– Ja, vi gjør det. Men vi skal også sørge for å dekke hendelser oppover Østerdalene. Vi skal se på hvordan vi kan få til det. Vi vurderer ulike løsninger der det kan bli kontor bare i Hamar eller en deling mellom Hamar og Elverum, sier Solli.

Totalt er det 20 ansatte i NRK Hedmark som skal ha nytt kontor. Fire av dem jobber i forhold til Riks-TV; Tre i Ut i naturen og en i Språkteigen.

– Vi har startet en omfattende prosess som vil ta sin tid. Vi er tidligst i mål høsten 2018, sier Solli.

– Har ikke konkludert

Fungerende klubbleder Tom Haakenstad sier klubben ikke har konkludert om hvor den mener NRK Hedmark skal ha kontorer i framtida.

– Prosessen er så vidt startet. Vi har fått forsikringer fra regiondirektør Sigrid Gjelland om at vi (Hedmark) fortsatt skal ha morgensendinger, og være en egen enhet, sjøl om vi er en del av en større enhet, sier Haakenstad.

– Prosessen i klubben er så vidt startet. Her kan det være forskjellige meninger om hva som er det beste for det enkelte medlem og for lytterne våre. Vi skal også ha en grundig prosess, sier Tom Haakenstad.

Artikkeltags