Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot NRK-flytting fra Elverum til Hamar

Artikkelen er over 4 år gammel

Emilie Enger Mehl (Sp) advarer sterkt mot at NRK skal flytte sitt kontor i Hedmark fra Elverum til Hamar. – Jeg frykter det bare er et skritt på vegen mot full samling på Lillehammer, sier Mehl.

Hun er andrekandidat på stortingslista, og sitter i distriktsprogramrådet for NRK Hedmark og Oppland. Rådet skal ha møte på Lillehammer fredag, og der ligger flytting som eget punkt på programmet.

– Jeg vil ta saken opp, og synes ikke NRK skal flytte slik uten å si fra hva vi mener om det. Det er veldig bekymringsfullt at NRK skal klumpe seg sammen rundt Mjøsa. sier Mehl som kommer fra Åsnes.

Hun frykter at det blir liten tilstedeværelse og dermed veldig liten omtale av smått og stort i Glomdalen og i Østerdalen, til tross for det samfunnsoppdraget statskanalen har.

– Jeg vil gjøre det jeg kan for å beholde hovedkontoret i Elverum for å kunne beholde et tyngdepunkt også i Hedmark. NRK har allerede vært offer for store kutt. Kommer det flere kutt, er det stor fare for alt blir sentralisert og samlet på Lillehammer, sier Emilie Mehl.

NRK flytter ut av lokalene i Elverum – alt kan havne på Hamar

Svekket NRK i Elverum

NRK i Elverum blir lokalkontor

– Vi er forbannet, og vi føler oss lurt 

Kommentarer til denne saken