Færre klager på Kvikkas-levering

Utdelingen av lørdagsaviser går bedre enn i starten for Kvikkas, men mediehusene er ikke fornøyde ennå. (Illustrasjonsfoto: Kjetil Brorson Dahl)

Utdelingen av lørdagsaviser går bedre enn i starten for Kvikkas, men mediehusene er ikke fornøyde ennå. (Illustrasjonsfoto: Kjetil Brorson Dahl)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Andelen som klager på leveringen av lørdagsaviser med selskapet Kvikkas er nå under 1 prosent. En redaktør tror folk har gitt opp å klage.

DEL

Siden ombæringen av lørdagsaviser ble lagt om i november er det kommet 26.000 klager på aviser som uteblir. Nå går det bedre, og under 1 prosent klager, men i Nordland og på Vestlandet sliter budselskapet Kvikkas fortsatt, ifølge Klassekampen.

De to siste ukene har klageprosenten vært på 0,85 og 0,72. Da er ytre faktorer som innstilte ferger og aviser som ikke når fram til budene, holdt utenom. Men gjennomsnitt forteller ikke hele historien, påpeker direktør Ole Morten Ona Ringdal i Amedias kundesenter.

– De verste områdene våre i Nordland, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane drar opp snittet voldsomt, forklarer han. Avisa Nordland kom verst ut med en klageprosent på 4,6 lørdag for to uker siden.

Redaktør Ole Knut Alnæs i Tidens Krav i Kristiansund tror mange rett og slett har gitt opp og har sluttet å si ifra. Han sier avisen har fått rundt 60 oppsigelser på grunn av Kvikkas.

Markedssjef Kristoffer Fausa i Kvikkas sier det er områder på Nordmøre og i Sogn og Fjordane der selskapet «har en del utfordringer med å identifisere postkasser». Han sier de jobber med saken og bedyrer at Kvikkas «er ikke fornøyde før avisene og abonnentene er det».

Artikkeltags