Hun advarer nå mot at Trettebergstuen blir ny leder av kvinnenettverket på grunn av hennes opptreden som likestillingspolitisk talsperson både under og etter den så kalte Metoo-bølgen i partiet.

Oma var den første varsleren som sto fram og fortalte om seksuell trakassering fra Trond Giske i starten av januar i fjor.

Ifølge Dagbladet trekker hun fram en opplevelse hun hadde etter et intervju med NRK et halvt år etter at hun sto fram med varselet mot Giske.

Etter intervjuet, der hun kritiserte Metoo-håndtering og likestillingspolitikk, ble hun oppringt av Trettebergstuen.

– Det var en utskjellende telefon, som jeg ble fysisk dårlig av. Det er det jeg sitter igjen med som Trettebergstuens bidrag i Metoo-året. Som likestillingspolitisk talsperson kunne hun i stedet bidratt med støtte, tydelighet og til å plassere skapet der det skal stå, skriver Oma i en tekstmelding til Dagbladet.

Trettebergstuen på sin side kjenner seg ikke igjen i hvordan Oma beskriver samtalen mellom de to.

– Jeg skjelte ikke ut Line Oma. Vi snakket rolig sammen og jeg oppfattet heller ikke at hun syntes samtalen var ubehagelig. Jeg gjorde egentlig som jeg pleier å gjøre hvis en partifelle kritiserer politikken jeg har ansvar for, jeg plukker opp telefonen og prater heller direkte med personen. Når hun sier at hun ble fysisk dårlig av det, syns jeg det er leit, sier hun til avisen.