Foreslår å bygge ny ungdomsskole

NY UNGDOMSSKOLE: – Hele eller deler av den gamle ungdomsskolen på Rena bør rives, sier Aps gruppeleder, Hans Petter Wahl Adolfsen. 
$BYLINE_ON$Foto: Rune Hagen$BYLINE_OFF$

NY UNGDOMSSKOLE: – Hele eller deler av den gamle ungdomsskolen på Rena bør rives, sier Aps gruppeleder, Hans Petter Wahl Adolfsen. $BYLINE_ON$Foto: Rune Hagen$BYLINE_OFF$

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Aps Hans Petter Wahl Adolfsen foreslår å bygge ny ungdoms-skole på Rena.

DEL

– Dagens ungdomsskole på Rena er utslitt trenger fornyelse. Skal vi få til et best mulig pedagogisk læringsmiljø, må kommunen vurdere en helt ny ungdomsskole. En slik skole bør prioriteres foran ny barnehage i Rena Syd, sier Aps gruppeleder Hans Petter Wahl Adolfsen.

Han har allerede spilt inn forslaget overfor rådmannen og medlemmene i formannskapet.

Benytte sjansen

- Vi bør utnytte sjansen som har oppstått i det nye statsbudsjettet. Her signaliserer regjeringen at rentekompensasjon ved nye skolebygg vil bli gjeninnført. Det betyr at Staten vil betale rentene ved et nytt skolebygg på Rena, sier Wahl Adolfsen.

Den lokale Ap-toppen minner også om at Åmot kommune har vært blant vinnerne ved årets statsbudsjett.

Viktig løft

– Selv om kommuneøkonomien fortsatt er stram, har vi orden på økonomien. Derfor bør vi vurdere å bygge en ny ungdomsskole på Rena. Det vil gi hele skoleverket på Rena et viktig løft, sier Wahl Adolfsen.
Han har allerede fått med seg at ordfører Ole Gustav Narud (Sp) vil prioritere ny barnehage på Rena Syd.
– Det kan hende at vi har råd til begge deler. Men dersom vi må velge, er en ny ungdomsskole å foretrekke. Barnehagedekningen er nesten 100 prosent i Åmot, påpeker Wahl Adolfsen.

Les mer i papirutgaven.

Artikkeltags