Det er altså ungdomsavisa.com som får reportasjer fra skoleelever fra hele landet, som åmotungdommene skriver og gjør opptak for. I ungdomsavisa.com utgjør de nobelredaksjonen, og i år, er det 14. gang.

10.-klassingen Theodor Enok Bakken Skramstad har forberedt seg godt til pressekonferansen med prisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi.

– Vi får stille ett spørsmål. Jeg gleder meg, sier han.

Nina Micallef fra 9. klasse skal på pressekonferansen med artistene som skal opptre. Det blir også spennende, tror hun.

– Jeg skal intervjue dem og filme litt, sier hun.

Alt hun og de andre gjør, legges ut på ungdomsavisas sider fortløpende.

Lærer Geir Hjermstad er spesielt fornøyd med alle akkrediteringene som har gått i orden i år.

– Det har vært et problem tidligere da vi bare har fått to til fredsprisoverrekkelsen og to til pressekonferansen. Nå har vi fått tolv akkrediteringer og det gjør det mye enklere for oss.

Tirsdag er det pressekonferanse med prisvinnerne, onsdag finner selve overrekkelsen sted. Samtidig blir det et indisk-pakistansk arrangement i Gamle Logen, og også her blir åmotelever til stede. Deretter følger et arrangement på Stortinget og statsministerens kontor torsdag.

Fredag, på den offisielle åpningen av fredsprisutstillingen 2014 i Nobels Fredssenter, er redaksjonen representert med én reporter.

– Vi har fått inn én, og jeg tror det går helt greit, sier læreren.

Ellers har Nobel-redaksjonen på lista flere personer de ønsker å intervjue. Blant dem de alt har fått en avtale med, er John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International.

På CNNs direktesending i Oslo rådhus blir det sju ungdommer fra Åmot til stede. De skal de rapportere om det som blir sagt, og i beste fall få et intervju med programleder Christiane Amanpour.