Endelig æljhakk å få!

Ordentlig lokalt: Johnny Granheim lager ordentlig hjemmelaga porsjoner med elghakk som nå skal bli solgt i butikken til Gry Falck og Jan Ivar Oldervik.

Ordentlig lokalt: Johnny Granheim lager ordentlig hjemmelaga porsjoner med elghakk som nå skal bli solgt i butikken til Gry Falck og Jan Ivar Oldervik. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Gry Flack og Jan Ivar Oldervik på Trea Servicesenter i Stor-Elvdal har inngått et samarbeid med Johnny Granheim. Sammen skal de fôre østerdøler med fersk, hjemmelaga æljhakk.

DEL

Gry og Jan Ivar driver Trea Camping hvor de har både nærbutikken og Trya Camping.
De har lenge tenkt på å få inn mer lokal mat i butikken, og fredag begynner de salg av «Johnnys æljhakk».

Elg er vanskelig å få tak i

Gry, Jan Ivar og Johnny syns det er dumt at det skal være så vanskelig å få tak i elgkjøtt, selv her i elgens rike.

– Man må ha gode kontaker eller kjenne noen godt for å få tak i elgkjøtt her.


Johnny, som til daglig driver kantina på Evenstad, pleier å få tak i rikelig med kjøtt, og det har han nå tenkt å dele med flere.

– Dette er den eneste butikken som selger ordentlig elghakk, sier han.

Elghakken er kokt i kjele og er ordentlig hjemmelaget.

Johnny har fordelt den ferdige elghakken på 400 grams porsjoner med en liten skål tyttebærsyltetøy på siden.

Akkurat slik det skal være.

Johnny forsikrer at han gjerne lager større porsjoner på bestilling.

Prøveprosjekt

Johnny kom innom butikken tirsdag for å vise Gry og Jan Ivar hvordan produktet ville se ut.

– Jeg skulle egentlig ta med porsjonene ned til Evenstad igjen, men de ble jaggu solgt med en gang, sier Johnny.

De har alle tro på at det er et godt marked for elghakk, men er også forberedt på at det kanskje blir med prøveprosjektet.

– Folk har spurt etter elghakk, så vi får se om det er dette de vil ha, sier Gry.
– Vi må ta litt sjanser og satse litt, og hvis det ikke går, er ikke det et stort nederlag heller, sier Jan Ivar.

Ønsker mer lokal mat

Jan Ivar og Gry har lenge tenkt på å få inn lokal mat, men det er slett ikke lett.

– For å få til det må levrandøren være godkjent av mattilsynet, sier Jan Ivar.
Johnny er heldigvis det, og han bidrar gjerne.

– Det hadde også vært kjempefint å kunne selge sirupstynnkake i butikken, sier Jan Ivar. – Mange lager det, men ingen har godkjenning fra Mattilsynet slik at det kan bli solgt i butikk, fortsetter han.

– Det er en trend med lokal mat med lokale produkter, men det finnes ingen leverandører, beklager Jan Ivar.

Artikkeltags