– Dette bør du få med deg

STARTER: Kulturhusleder i Åmot, Yngve Sekkelsten, gleder seg til fredag og forestillingen med Inger Lise Rypdal, Maj Britt Andersen og Viggo Sandvik. Det blir for øvrig åpningen på kulturdagene i Åmot.
FOTO: KRISTIN SØGÅRD

STARTER: Kulturhusleder i Åmot, Yngve Sekkelsten, gleder seg til fredag og forestillingen med Inger Lise Rypdal, Maj Britt Andersen og Viggo Sandvik. Det blir for øvrig åpningen på kulturdagene i Åmot. FOTO: KRISTIN SØGÅRD

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ingen ringere enn Inger Lise Rypdal, Maj Britt Andersen og Viggo Sandvik åpner kulturuka i Åmot.

DEL

Prøysen har vært tema på kulturarrangementer over hele landet i år.

Slik blir det også i Åmot. «Hematt med Prøysen» heter forstillingen som søstrene Inger Lise Rypdal og Maj Britt Andersen turnerer rundt med sammen med Viggo Sandvik.

Kulturhusleder Yngve Sekkelsten gleder seg til opptredenen i Åmot.

– Dette er en stor forestilling, kanskje den største vi har i høst, sier han.

Med på laget er Velferden i Rena leir. Tidligere har Forsvaret gitt en gratisforestilling under kulturdagene i Åmot, men nå blir det på denne måten.

Dagen etter, i Galleri Alida, er det lokale krefter som er i sving. Både amatører og profesjonelle bidrar på utstillingen.

Synger Prøysen

Søndag er det Prøysen igjen, denne gangen gjennom «Syng med oss»-arrangementet som finner sted i kjellerkafeen i kulturhuset.

Høgskolen i Hedmark står bak mandagskveldens post. Her skal Gunhild Kværness fra Rendalen gjøre rede for norske dialekter med Prøysen som utgangspunkt.

Fortellerstund for barn med Einar Øfstaas i Åmot kulturhus, blir omtrent samtidig.

Klassikeren «Trost i taklampa» vises onsdag ettermiddag, mens det blir rebusløp for unge i Rena sentrum.

Magikeren Daniel Larsen opptrer onsdag kveld i Kafé Sandbeck, mens forfatter Ove Røsbak forteller om Alf Prøysen i veslesalen.

Finalen blir lørdag med Åpen scene i kulturhuset, der både Martha-prisen og Åmot kommunes kulturpris deles ut. Det skjer med påfølgende fest med Ompakara og Ivar Nergaard.

Kulturdagene avsluttes med gudstjeneste i Åmot hovedkirke søndag. «Kjærlighetsrosa er skaperens verk» heter den.

Artikkeltags