Allerede nå dominerer fiskefangstene i Storsjøen og Åkrestrømmen alle konkurranselister for sjøer og elver i Hedmark.

Initiativtakerne Lillian Aune og Bjørnar Strømsmoen melder om påmeldinger fra hele landet, samt Sverige og Finland. Sekretariat, informasjon og påmelding skjer på Rendalen Sport. Fisket foregår i Mistra, Åkrestrømmen og Storsjøen.

Det er merkede plasser for både fiske og parkering. Det er også gjort ferdig mange midlertidige båtplasser i båthavna nord for Åsheim.

– Hvor mange deltakere venter dere?

– Vi håper på ca. 300 personer som løser fiskepass. Når mange av disse har med seg familien, kan det bli veldig mye folk på Åkrestrømmen disse dagene.

– Hvor mange dugnadsfolk vil være i gang?

– 20-25 frivillige er i sving.

I premiepotten er det 200.000 kroner. Hovedpremien er 150.000 kroner. Den går til fiskeren som har truffet vekta, eller kommet nærmest vinnerfisken. Vekta blir bestemt søndag. Dette betyr at topp utstyr, båt og erfaring ikke er nødvendig for å ta toppgevinsten.

Og det er mer enn dette. Storsjødreggen som Storsjøen Fiskeforening arrangerer går i samme tidsrom, og fiskere som er påmeldt her og som har ordnet fiskepass i Fiskefesten, kan delta i begge konkurranser.

Dette skal også være en familiefest.

– Vi har en fullstappet messehall på 1.500 kvadratmeter som tilbyr kurs, foredrag, demonstrasjoner, disko, villmarkskino og musikk. Det er boder, utstillinger, pubkveld, Rendalstrippen til Vardebu på Renåfjellet, førstehjelpssti, fiskeskole for barn og ungdom i Renåa, og på kvelden smeller Rune Rudberg til med sitt band på utescenen på Øiseth Hotell.

Under premieutdelingen vil Tom A. Haug fra «Hotell Cæsar» på TV2 og «Hjem» på NRK være konferansier. Han er «liksom-rendøl», og bygger i fullt alvor hytte i øvre.