Disse husene skal rives

KLAR FOR RIVING: Et bolighus og den tidligere store Festiviteten på Stai skal rives. FOTO: Sigbjørn Kristiansen

KLAR FOR RIVING: Et bolighus og den tidligere store Festiviteten på Stai skal rives. FOTO: Sigbjørn Kristiansen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

11 av de mer og mindre falleferdige bygningene langs riksveg 3 gjennom Stor-Elvdal skal rives og fjernes.

DEL

Etter mange års ventetid skal nå bygningene mange mener har vært svært skjemmende forsvinner.

Del på facebookProsjektleder Knut Reiersrud, Statens vegvesen, er enig i at dette er bebyggelse som slettes ikke er noen pynt for verken veifarende eller fastboende. For ikke å si naboer.
I første omgang skal tre bebyggelser på strekningen mellom Opphus Nord og Søkkunna forsvinne i sommer. Kontraktene for rivingen er undertegnet.

Forsvaret har øvd

Senere er det seks eiendommer nordover fra Stai som skal jevnes med jorda, samt en eiendom sør for Stai og to eiendommer på Mykleby.

Felles for de bygningene som skal fjernes er at forsvaret har benyttet disse til sine øvelser. Etter avsluttet skyting og andre innvendige aksjoner er vinduene og dører spikret igjen med plater og lemmer.

Krever mer plass

Det er de forestående anlegg på riksveg 3, som skal gjøres bredere gjennom Stor-Elvdal, som er årsaken til at vegvesenet har ervervet de aktuelle eiendommene.
Den store bygningen på Stai som forsvinner er den tidligere Festiviteten som også rommet lokalene til Stor-Elvdal sparebank før den ble flyttet til Koppang. Videre har det vært legekontor i bygningen, og den ble også benyttet til boligformål inntil det ble en del av asylmottaket på Stai.

– Rivingen av den bebyggelsen vi skal fjerne blir lagt ut som et felles prosjekt, sier prosjektlederen.

Artikkeltags