Varmet Snåsamannen

HEDRET: 
Kultursjef Toril Andreassen fikk hedret av ordføreren for sin store innsats innen kulturlivet i Rendalen.

HEDRET: Kultursjef Toril Andreassen fikk hedret av ordføreren for sin store innsats innen kulturlivet i Rendalen.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det ble et hjertelig og varmt møte med Joralf Gjerstad–Snåsamannen–da han mottok Vesleblakkenprisen 2011. Den unge skytteren Margrethe Elden fikk kommunens ungdomsstipend for 2010.

DEL

– Dette er en stor dag å kunne få oppleve, sa den 86 år gamle Joralf Gjerstad, etter at ordfører Norvald Illevold hadde overrakt hederen med 30,000 kroner, plaketten, samt en statue av Vesleblakken.

Del på Facebook

Ordføreren trakk fram Gjerstads helberedende evner som hadde hjulpet 50.000 mennesker i løpet av de mange år han hadde virket, ved siden av stillingen som klokker i Snåsa gjennom 16 år.

– Han er et medmenneske med evner utenom det vanlige, som faktisk har opplevd å få personer til behandling, som kommunelegen har sendt til ham. Han er tildelt kongens heder for sin gode kraft, sa ordføreren i sin tale.

Rørende historie

Gjerstad takket for æren han ble vist i Rendalen, og alle de som hadde møtt opp til overrekkelsen på Bullmuseet søndag.

En spesiell opplevelse ble Toralf Lønrustens gripende skildring om Vesleblakken, som Gjerstad første gang hadde hørt om for 76 år siden, på skolen. Det utløste tårer hos trønderen.

Prisbeløpet går inn i Marthe og Jor-alfs minnefond, et fond som funksjonshemmet ungdom som kan hjelpes. Marthe var en av Joralfs «pasienter», som døde i unge år.

Hedret flere

Trioen «Mollstemte skoger», som består av Hege Nyland, Annar Nohre By og Tove Dalbakk, ga sommerdagen et spesielt preg med sin tonelek. Toner og tekster signert Hedmarks-navn bidro til å løfte det hele.

I tillegg til heder av Snåsamannen, ble kultursjef Toril Andreassen hedret av kommunen for sin store innsats for kulturlivet, ved at ordfører Norvald Illevold overrakte en stor keramikkvase som takk for innsatsen.
Kultursjefen sa hun hadde hjelp fra mange andre; alle de som stiller opp.

– Det blir kultur av gode venner, sier hun.

Artikkeltags