Birkebeinerpils er Norges beste

Ølbrygger Knut Brevig og daglig leder Torgeir Sjølie ved Det Lille Bryggeriet på Rena lager Norges beste pils, mener DrikekGlede.no.

Ølbrygger Knut Brevig og daglig leder Torgeir Sjølie ved Det Lille Bryggeriet på Rena lager Norges beste pils, mener DrikekGlede.no. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

I kamp mot Mack og Ringnes stakk Det Lille Bryggeriet fra Rena av med seieren i pilsklassen under Årets ØL 2011. - Vi er kjempestolte, sier Torgeir Sjølie.

DEL

Det var Gull Mack og Ringnes Gold som kjempe med Birkebeinerpilsen om seieren i klassen pils/lys lager. Dette var den soleklart største klassen i årets "NM".

Spesielt var det også at Birkebeinerpilsen kjempet med to andre pilstyper som kun selges på polet for de har en alkoholprosent på 6,5. Åmot-ølet inneholder 4,7 volumprosent med alkohol.

LES OGSÅ: Birkebeinerpils i «NM-finale»

Torgeir Sjølie, daglig leder i Det Lille Bryggeriet, kan fortelle om forbauselse hos de andre etter at Birkebeinerpilsen stakk av med seieren.

- De begriper ikke at vi kan lage øl som smaker såpass. Ringnes trodde ikke det var mulig, sier Sjølie.

Skal mer enn doble volumet

Det Lille Bryggeriet startet opp igjen i andre halvdel av 2010, men 2011 er dermed første skikkelige salgsår. Så langt har de solgt cirka 10.000 liter med pils.

Til neste år er planen å doble.

- Med denne seieren håper vi på økt interesse og at vi kan selge over 20.000 liter. Kansje opp mot 30.000 liter.

Han håper nå at han får innpass i det lokale markedet.

- Vi håper på hjelp fra lokale puber og restauranter. De må få øynene opp, for vi har slitt for å komme inn i det markedet, sier Sjølie.

Skal se på distribusjon

Distribusjoen planlegger de også å se på. Per nå distribueres pilsen i Åmot, Elverum, Oslo og deler av  Bærum. Det holder ikke ifølge Sjølie.

- Skal vi opp i volum må vi se på dette også.

Kåringen er en del av TV-gallaen Det Norske Måltid. Ølkåringen er arrangert av Drikkeglede.no i samarbeid med Ølakademiet og nettstedet aperitif.no.

Her er alle vinnerne:

Årets ØL 2011: Bokkølet fra Borg Bryggeri (Sarpsborg)
Lys lager/pils: Birkebeinerpils, Det Lille Bryggeriet (Rena)
Blonde/hveteøl: Wit, Nøgne Ø (Grimstad)
Ale: Ægir India Pale Ale, Ægir Bryggeri (Flåm)
Porter/Stout: Dark Force, Haandbryggeriet (Drammen)

PS: Mandelpotetene fra Auma Mandel og langtidmodne skinka fra Nortura på Tynset rakk ikke opp i konkurransen og ble ikk premiert i Det Norsk Måltid.

Artikkeltags