Rykket ut til to skogbranner

Bilde fra skogbrannen i Rendalen lørdag.

Bilde fra skogbrannen i Rendalen lørdag. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag formiddag melder 110-sentralen Innlandet om skogbrann både i Stor-Elvdal og Rendalen.

DEL

Oppdatering: Brannvakten ved 110-sentralen Innlandet sier klokken 19.20 lørdag kveld at brannvesenet fortsatt er Rendalen og utfører slukningsarbeid.

- Helikopteret holder på med slukningsarbeid der enda. De har begynt å få dempe det verste nå, men mannskapene vil ikke gi seg før alt er 100 prosent sikkert, noe som kan bli en stund til.

- Er det noen informasjon om hvor store områder som er berørt av brannen?

- Når slukningsarbeidet er ferdig vil helikopteret få en oversikt over skadene, men vi må som sagt få dempet brannen såpass at det blir synlig.

Det er flere mindre tilfeller av brann i Hedmark og Oppland for øyeblikket, og brannvakta innrømmer at de tre siste dagene har vært ekstreme. Det er også flere tilfeller av brann på steder som er utilgjengelig for kjøretøy. Derfor er det behov for helikopter på flere av stedene.

Kl. 12:23 kom den første meldingen om skogbrann. 

110-sentralen opplyser om at brannvesenet i Rendalen akkurat har ankommet stedet. 

- Vi har kommet til stedet, og det brenner over et ganske stort område. Det er ingen beboelse i nærheten, sier Ole G. Stenbrenden ved Midt-Hedmark Brann og Redningsvesen.

Det vil bli satt inn flystøtte.

- Vi har vurdert det dit at det vil bli satt inn. 

En drøy time senere kom det inn en melding om skogbrann i Stor-Elvdal.

- Her har brannvesenet akkurat rykket ut, så vi vet ikke mer enda, forteller vakthavende ved alarmsentralen. 

Siste oppdatering er at det brenner ganske kraftig på begge stedene.

- Vi har rekvirert brannhelikoptre til å bistå oss, og vi har alle mulige mannskaper ute, og venter på støtte fra FIG (Fredsinnsatsgruppen/Sivilforsvaret). Per nå så har vi ikke helt kontroll, forklarer Stenbrenden ved Midt-Hedmark Brann og Redningsvesen.

Brannhelikopter

Politiet meldte klokken 16.49 at det har vært flere skogbranntilløp rundt omkring i Hedmark lørdag, men at brannvesenet nå skal ha kontroll.

Klokken 17.40 rykket Trysil brannvesen ut på en skogbrann i Flendalen. Det er foreløpig uvisst hvor stor omfanget av denne brannen er.

Artikkeltags