Arbeiderpartiet og Hoffstad er i styringen

TOK OVER «KLUBBA»: Terje Hoffstad (Ap, til høyre)) tok over som ordfører i Stor-Elvdal etter Even Moen (Sp) onsdag ettermiddag. (Begge foto: Jan Kristoffersen)

TOK OVER «KLUBBA»: Terje Hoffstad (Ap, til høyre)) tok over som ordfører i Stor-Elvdal etter Even Moen (Sp) onsdag ettermiddag. (Begge foto: Jan Kristoffersen)

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag ettermiddag tok Terje Hoffstad (Ap) over som ordfører i Stor-Elvdal etter Even Moen (Sp). Det er første gang på 12 år at Arbeiderpartiet sitter i den politiske førerstolen. For øvrig er det første gang på 20 år at partiet har rent flertall.

DEL

Etter at Arbeiderpartiet i Stor-Elvdal gjorde «rent bord» under årets kommunevalg i Stor-Elvdal, med 51 prosent av stemmene, er det Terje Hoffstad som nå er den politiske «sjefen» i kommunen.

Ikke nok med at Ap har ordførervervet, men med et  knakene sterkt valgresultat tar Ap også varaordførervervet, med Linda Otnes Henriksen.

Ap vil den kommende kommunestyreperioden ha ni av sytten representanter, og med seg i den «røde blokka», har de også SVs ene representant, Stein W. Bie.

Opposisjonen, som er en samling av partiene Bygdelista, Høyre, Sp og Frp, som stilte liste sammen i høstens valg, og Venstre, har til sammen sju representanter.

Venstre alene har tre representanter, etter at de fikk en kraftig framgang til 18,5 prosent, en økning på over 11 prosent.

Disse representantene møter i kommunestyret i Stor-Elvdal perioden 2015-2019:

Arbeiderpartiet: Terje Hoffstad, Linda Otnes Henriksen, Morten Gustu, Laila Helseth Granheim, Per Sigurd Westgaard, Anne Ragnhild Lie, Anita Gundersen, Jan Erik Hageler Lingjerde og Erik Erlandsen.
SV: Stein W. Bie. Bygdelista/H/Sp/Frp: Even Moen, Mona Thaulow, Kari-Mette Klausen Strand, Thor Arne Haug.
Venstre: Sverre Oskar Øverby, Olav Follstad, Odd Sæming Negård.

Artikkeltags