– Tre brudd i nakken, må kanskje opereres, men håper å bli helt frisk

FIKK NAKKESKADE: Stor-Elvdal-ordfører Terje A. Hoffstad pådro seg en alvorlig nakkeskade i datterens bryllup i Portugal. (Foto: Privat)

FIKK NAKKESKADE: Stor-Elvdal-ordfører Terje A. Hoffstad pådro seg en alvorlig nakkeskade i datterens bryllup i Portugal. (Foto: Privat)

– Det er konstatert tre brudd i nakken etter uhellet i Portugal. Jeg må kanskje gjennom en operasjon, men utsiktene til å bli helt frisk, er gode, sier Terje A. Hoffstad (Ap), avtroppende ordfører i Stor-Elvdal.

DEL

Datterens bryllup i Portugal 14. september fikk en dramatisk slutt for Hoffstad, som ble sendt til sykehus med en alvorlig nakkeskade.

– Det var et flott og hyggelig bryllup. Alt gikk greit, helt til jeg skulle leke med en niåring, som også var i bryllupet. Du kan si jeg hadde glemt at jeg var 57 år. Vi hadde det veldig artig, blant annet stupte vi kråke. Det skulle jeg ikke ha gjort, for da smalt det skikkelig til i nakken, fortalte Hoffstad til Østlendingen et par dager etter uhellet.

Da satt han i Portugal og ventet på transport hjem til Norge for videre behandling her.

– Er optimist

– Nå er jeg hjemme igjen. Jeg har vært på sykehuset i Elverum. Det er konstatert at jeg har tre brudd i nakken. Jeg går fortsatt med nakkekrage og må gjøre det i 10 uker til. Da skal jeg til Ullevål på kontroll. Der blir det avgjort om det er nødvendig å operere. Legene har sagt at det er sannsynlig at jeg ikke får noe varig mén etter dette, så jeg er optimist. Akkurat nå er situasjonen vanskelig, for jeg kan ikke bevege hodet, og jeg får ikke lov til å kjøre bil. Jeg føler meg handlingslammet, noe som er ekstra vanskelig nå som jeg egentlig skulle ha avviklet ordførergjerningen min i Stor-Elvdal og skaffet meg ny jobb, sier Hoffstad.

Ap måtte ha rent flertall i Stor-Elvdal for at Hoffstad skulle få fortsette som ordfører. Det gikk ikke, og Even Moen (Sp) tar over som ordfører, mens Ingeborg Mellgren Mathiesen (H) blir varaordfører.

Lillehammer-flytting usikker

Etter valgnederlaget sa Hoffstad at han vurderte å flytte til Lillehammer. Planen var i så fall å få en jobb innen bygg- og anlegg der. Nå er det mer usikkert.

– Jeg har jobbet mye med stillasbygging tidligere. Mye av det jeg har drevet med før, har vært fysisk arbeid. Jeg håper jeg kan fortsette med det. Lillehammer-jobben er ikke ute av bildet, men det kan åpenbart ta lang tid før jeg er tilbake for fullt, sier Hoffstad.

Artikkeltags