Regimeskifte i Åmot

SMILTE: De smilte godt i går, fra venstre Bjørn Nordbekk (Pensjonistpartiet), Sissel Frang Rustad (Høyre), Espen André Kristiansen (Arbeiderpartiet) og Helge Nilsen (Venstre). Sammen sørget de for maktskifte i Åmot.													FOTO: KRISTIN SØGÅRD

SMILTE: De smilte godt i går, fra venstre Bjørn Nordbekk (Pensjonistpartiet), Sissel Frang Rustad (Høyre), Espen André Kristiansen (Arbeiderpartiet) og Helge Nilsen (Venstre). Sammen sørget de for maktskifte i Åmot. FOTO: KRISTIN SØGÅRD

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Espen André Kristiansen (Ap) blir ordfører i Åmot med hjelp fra Høyre, Venstre og Pensjonistpartiet.

DEL

Forhandlingene mellom Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og Pensjonistpartiet i Åmot startet umiddelbart etter at valgresultatet ble klart mandag kveld.

Del på Facebook

Det viste altså, før fintellingen tok til, at Arbeiderpartiet får sju representanter i kommunestyret (30,4 prosent), Senterpartiet åtte (35,4 prosent), SV én (5,3 prosent), Venstre én (3,3 prosent), Høyre tre (12,1 prosent), Fremskrittspartiet to (9,3 prosent) og Pensjonistpartiet én (4,2 prosent).

Gammel og ung

– Nei, dette hadde jeg ikke ventet, ærlig talt, sier han som ifølge NRK er landets yngste ordfører, Espen André Kristiansen (25).

Etter en runde på bakrommet, ble altså Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og Pensjonistpartiet enige om å danne den nye maktkonstellasjonen i Åmot. Det betyr at Arbeiderpartiet får ordføreren og Høyre varaordføreren som blir Sissel Frang Rustad.

Venstre får en hovedutvalgsleder, men hvilket utvalg det blir snakk om, var ikke klart i går. Forhandlingene fortsetter i dag.

Det som imidlertid er klart, er at Pensjonistpartiet får lederen av hovedutvalget for helse og omsorg med Bjørn Nordbekk.
– Det var veldig greie forhandlinger. Alt falt på plass, så fortsetter det slik, blir det veldig bra, sier Sissel Frang Rustad.
Utgangspunktet for forhandlingene var at alle var svært lystne på maktskifte.

Åmots nye ordfører er spesielt glad for å ha Pensjonistpartiet med på laget.

– Det er en styrke at de leder hovedutvalget som omfatter eldreomsorg, sier Kristiansen.

– Ja, nå har vi den yngste ordføreren, Pensjonistpartiet, og Hege og meg i midten. Da kan det ikke bli bedre, supplerer varaordfører Rustad og ler hjertelig.

Håpet på flere

Fremskrittspartiets folk var ikke fornøyde med resultatet, og ble altså heller ikke denne gangen, med i maktkonstellasjonen. Frp-erne hadde håpet på enda flere representanter i kommunestyret.

– Vi hadde som mål å få inn fire representanter, men beholder bare to. Det er vi ikke fornøyde med, sier leder Arnt Svendsberget.

For kommunestyret i Åmot utvides fra 17 representanter til 23. I praksis vil det si at Frp får færre representanter med fortsatt to.

Artikkeltags