Vil bygge ny ungdomsskole

BYGGE: Ved å rive kroppsøvingsbygget på ungdomsskolen (til høyre på bildet), blir det frigjort nok areal til å bygge en ny og moderne undervisningsfløy. Nå har formannskapet i Åmot åpnet for at det kan skje.<I>Foto: Kristin Søgård</I>

BYGGE: Ved å rive kroppsøvingsbygget på ungdomsskolen (til høyre på bildet), blir det frigjort nok areal til å bygge en ny og moderne undervisningsfløy. Nå har formannskapet i Åmot åpnet for at det kan skje.<I>Foto: Kristin Søgård</I>

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Formannskapet i Åmot åpnet i går for å bygge ny ungdomsskole, framfor å rehabilitere. – Dette har vi jobbet for lenge, sier Hans Petter Wahl Adolfsen (Ap).

DEL

Ny ungdomsskole i Åmot har vært en viktig sak for Åmot Arbeiderparti i lang tid. I går fikk representantene i formannskapet, Hans Petter Wahl Adolfsen og Mona Strand, gjennomslag for at administrasjonen skal utrede forslaget nærmere.

– Veldig uventet, men veldig gledelig, kommenterer Strand.

– Overraskende! Ny ungdomsskole har vi jobbet for flere ganger. Senest ble vi nedstemt i budsjettbehandlingen for 2009. Dette er vi glade for, sier Adolfsen.

Felles gymbygg

På dagsorden sto blant annet rehabilitering av Rena skole og Åmot ungdomsskole. Rådmannen ba formannskapet om å ta stilling til om de to skolene skulle være atskilte enheter i framtiden, eller slås sammen. På grunnlag av vedtaket, ville administrasjonen jobbe videre med planene og så komme tilbake med konkrete forslag til ombygginger.

Det eneste rådmannen fikk støtte for, var anbefalingen om å opprettholde skolestrukturen slik den er i dag; med to atskilte skoler. Deretter fulgte formannskapet Hans Petter Wahl Adolfsens forslag, om å bygge ny ungdomsskole og bygge på barneskolen.

– Ungdomsskolen er altfor stor slik den er i dag, derfor vil det være bortkastet å rehabilitere alt, sa han og lanserte forslaget om å rive kroppsøvingsdelen og bygge en ny undervisningsfløy på tomta.

Forslaget går også ut på å rive det meste av den øvrige skolebygningen, den såkalte a-blokka, og heller bygge ut gymbygget ved barneskolen. Da vil de to skolene ha et felles kroppsøvingsbygg.

Fikk støtte av alle

– Jeg er helt enig med Hans Petter. Ikke ofte, men det er jeg nå, erklærte varaordfører Tore Haugen (SV) etter Adolfsens innlegg.

Helene S. Dambuen (Sp) etterlyste en befaring på området. Det fikk hun gjennomslag for. Denne skal gjennomføres senere i vår.
Samtidig skal administrasjonen utrede byggeforslaget.

Artikkeltags