Klar med klimarapport

Thomas Cottis

Thomas Cottis

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå, rett før klimatoppmøtet i Paris, offentliggjør Framtiden i våre hender rapporten, skrevet av miljøforkjemper Thomas Cottis fra Løten, som viser de viktigste konsekvensene av to, tre og fire graders global oppvarming.

DEL

Les også: Til Paris for å kjempe for miljøet

Les også: – Klimarapport vil gi ny forståelse 

Viktige funn er at økning i temperatur, mer ekstremvær og mer uforutsigbart vær vil gå utover matproduksjonen.

Generelt høye temperaturer, hetebølger, vannmangel og elendige avlinger i landbruket vil føre til at en til to milliarder mennesker ikke lenger kan bo der de bor i tropiske land allerede ved to graders oppvarming, noe som vil gi enorme flyktningstrømmer nordover og sørover fra tropene.

Raske endringer vil ødelegge enorme mengder natur, og dramatisk øke utryddelsen av arter som ikke takler de raske endringene.

Les hele rapporten HER!

- Ny dokumentasjon viser at klimaproblemet er langt mer alvorlig enn det politikere og byråkrater har trodd. Det er nesten ingen som snakker om at antallet som sulter i verden kan øke med flere milliarder, eller at vi risikerer flyktningestrømmer som vil få dagens situasjon til å bli en drømmetilstand, påpeker Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, i en pressemelding.

Artikkeltags