Harstadværingen Ken Stornes har bodd i Elverum i mange år og er mest kjent for å gjøre ting normale folk verken kan, bør eller er i nærheten av å våge å gjøre.

«Dødsing» har nærmest blitt et fenomen. Det største fenomenet het lenge Ken Stornes etter hans utrolige verdensrekord på 31 meter satt fra en høy klippe i Harpefoss i fjor sommer.

Torsdag i forrige uke ble rekorden slått.

– Helt rått

Tore Våge fra Lyngdal kastet seg utfor en klippe ved båthavnen i Agnefestveien på svimlende 31,5 meter og slo dermed Ken sin rekord.

– Det er selvfølgelig digg å si at det er jeg som har verdensrekorden, men det er ikke noe jeg går rundt å skryter av, sier Tore Våge til Lyngdals Avis.

Han pådro seg et knekt håndledd i hoppet.

Verdensrekorden hylles av den tidligere rekordholderen, som på ingen måte er bitter for å miste den.

– Det er helt rått å se. Grenser er til for å pushes. Det er jo litt av grunnen til at jeg valgte å gå forbi barrieren det er å gå over 30 meter til å begynne med. Det er bare å si gratulerer så mye. Jeg ønsker han en rask bedring med hånda som brakk, sier Ken Stornes til Østlendingen etter å ha blitt gjort kjent med verdensrekorden.

Noe stort i vente

Tidligere har Stornes hintet om at han tror det er mulig å dødse fra vesentlig høyere høyder enn han hittil har vært oppe på.

I et intervju med Østlendingen mente han selv det burde være mulig å sprenge enda en grense.

– Jeg tror det er mulig å hoppe rundt 40 meter. Men det krever absolutt perfeksjon. Og skal man ta en slik sjanse, må den være ekstremt velkalkulert. Da jeg hoppet 31 meter, var det fordi jeg visste at jeg hadde det inne, sa han den gangen, og mente selv det ikke var noe poeng i å prøve å slå sin egen verdensrekord.

Han vil ikke bekrefte at han kommer til å gjøre et forsøk på å ta tilbake rekorden, men hinter likevel om at noe stort kan skje.

– For min del har jeg det ikke travelt. Skal jeg komme tilbake og sette lista høyere, blir det ikke bare med 20 centimeter, det er helt sikkert. Men for tallet jeg har tenkt på krever det en del forberedelser. Vi får se hva tiden bringer, sier han.

Han tror uansett det finnes nok av folk som har lyst til å sette verdensrekord.

– Det er vanskelig å si hvor lenge denne rekorden vil stå, men jeg vet det er en del andre som er veldig sultne på den rekorden nå. Det blir spennende å se hvem som tar den og hvor høyt det blir.

– Vær forsiktig

Tore Våge mener selv han aldri kommer til å hoppe høyere.

– Nå har jeg nådd min maks høyde, jeg skulle bare over 30 meter så nå er jeg fornøyd, sier han til Lyngdal Avis

Se video av den utrolige prestasjonen.

Planen var imidlertid aldri å sette rekord.

– Tidligere har jeg dødset fra en klippe på 25 meter litt nedenfor, så denne gangen var planen å gå opp til 28 meter. Vi målte hvor dypt det var i vannet og fant så klippen på 31,5 meter som vi klatret opp for å sjekke om det var mulig å hoppe fra. Og det var det, forteller den nye verdensmesteren til Lyngdals Avis.

– Jeg kjente ingen smerte da jeg traff vannet, hoppet gikk såpass greit. Utenom håndleddet jeg knakk er kroppen ellers fin.

Han vil likevel ikke anbefale noen andre å dødse fra 31 meter.

Det vil heller ikke Ken Stornes, som håper skaden til Våge viser hvor skummelt dette faktisk er.

– Jeg håper det kan være en indikator til andre som kanskje ikke har samme bakgrunn, på hvor farlig det faktisk kan være. Vannet kan brekke bein når vi kommer fra de høydene vi gjør, sier Stornes.