Eventyret på Mjøsa

FLOTT: Overstyrmann Hans Knudsen hadde en flott ferd på Mjøsa.

FLOTT: Overstyrmann Hans Knudsen hadde en flott ferd på Mjøsa. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– For Skibladner betyr denne ferden veldig mye, og jeg er nå sikker på at alt dette også kommer til å ha mye å si for Mjøsregionen framover, sier overstyrmann på Mjøsas hvite svane, Hans Knudsen.

DEL

Tusenvis møtte fram for å delta på Sommeråpent-festen på Atlungstad. Med kortreist mat og drikke, båtliv, opera, rock og et sommerstemt publikum kunne ikke rammene ha blitt bedre.

Return skapte et allsangøyeblikk som vil bli husket. Det vil også duetten Bernt Ola Volungsholen og Knut Erik Østgård.

Stange-ordfører Nils A. Røhne var stolt av sin nye «Je elsker Mjøsa»-skjorte, med rette. For båtfolket kom i hopetall sammen med Skibladner brygga på Atlungstad, og var dermed med på å skape skikkelig sommerstemning på plassen og i TV-ruta.

Magisk ute på Mjøsa

Overstyrmann Hans Knudsen forteller om fine opplevelser på Skibladner.

– Dette har vært helt enestående og bare moro. For Skibladner betyr denne ferden veldig mye, og jeg er nå sikker på at alt dette også kommer til å ha mye å si for Mjøsregionen framover, sier Knudsen.

83 år gamle Hallvard Johansen måtte komme for å se på Skibladner og for å oppleve folkelivet.

– Artig med så mye folk og veldig hyggelig å komme hit og møte kjente folk. Jeg kjørte Skibladner i 1938. Da reiste vi med toget til Eidsvoll og tok båten opp til Hamar. Det var stort den gangen, sier Johansen.

Fornøyd Sylvia

For Sylvia Brustad, som var reiselivssjef i regionen og som fikk lokket NRK og Sommeråpent til å dekke Innlandet, var det et stort øyeblikk:

– Det er folkefest, det er et eventyr, det er gull verdt, og det er rørende, faktisk. Jeg hadde en drøm og så har det blitt så fantastisk. Også er det jo selvfølgelig et resultat av at mange har jobbet sammen.

– Dette er blitt enda bedre enn jeg hadde forestilt meg, og det er et vanvittig folkeliv både til sjøs og til lands, sier Brustad.

– All honnør til NRK, hva de klarer å formidle ut til folket. Jeg har fått mange tekstmeldinger fra folk rundt i landet som skriver: «Ååå, det er så fint hos dere», sier Brustad.

Nytt syn på Innlandet

Det er leder for Hamarregionen Utvikling, Eli A. Bryhni, enig i:

– TV er aldri feil. Her har vi vist oss fram fra vår beste side. Masse folk, flotte fasiliteter og god mat. Samarbeidsånden har vært så bra, sier Bryhni entusiastisk.

– Hva blir effekten av dette?

– Jeg tror den største effekten at man får et nytt syn på Innlandet. Nå åpner mulighetene seg. Folk vil si: «Der er det finere enn vi trodde». Og at vi vil fortsetter å se effekter på boligprisene og tilflytting, og næringsutviklingen vil få et løft.

Artikkeltags