Monica Holth sa opp sin faste jobb og satset for fullt på gartneri hjemme på Sletta i Åsnes. Det ble en suksess. Nå satser hun videre og har etablert et utsalg i Kaffegata.

Kan bli varig

– Vi er blitt veldig godt tatt i mot her. Det er jevnt bra med kunder, og jeg kommer i alle fall til å være her i vintermånedene. Mest trolig blir det til at vi har åpent her også gjennom sommeren. Jeg har egentlig lyst til det. Og da må vi i så fall ha inn mer folk. Jeg er så fornøyd med lokalene her at det virkelig frister å ha et permanent utslag her, sier hun.

Og lokalene er de samme som det for noen år siden var konditori og senere lokaler for LHL Åsnes.

Avgjørelsen om det tar hun i løpet av de nærmeste månedene. Det som alt er bestemt, er at utsalget i gata blir åpent til over høstfesten i september.

– Fortsetter trafikken som nå, er det stor mulighet for at vi blir her gjennom hele året, eventuelt hvor mange år får vi se etter hvert. Tilbakemeldingene fra de som er innom, er at dette er så positivt at vi bør fortsette, sier Holth.

Hektiske perioder

Virksomheten hjemme på Grindaker gartneri på Sletta går altså så det suser. Akkurat nå er det litt roligere der, men tilsvarende hektisk inn mot julehandelen i Kaffegata.

– Utvalget i gata skal være noen for alle anledninger. I tillegg til å ta i mot kundene her, skal vi også kjøre ut til dem som ønsker å få blomstene tilkjørt. Nå er julestjerner dyrket på Toten snart på veg inn, forteller Holth.

Ellers går det ikke lenge over nyttår før forberedelsene til våren og sommeren i gartneriet starter. Det skal sås og plantes. Hele 25.000 planter skal plantes om igjen.

– Det blir ikke lange oppholdet i virksomheten gjennom vinteren. Men det er da heller ikke meningen, sier kvinnen som virkelig har fått virksomheten sin til å blomstre etter at hun sa opp den faste, trygge jobben og tråkket til.