Gå til sidens hovedinnhold

Morten fra Åmot kan overta som leder i Innlandet Frp

Artikkelen er over 1 år gammel

Morten Kolbjørnsen fra Åmot ligger an til å bli ny leder i Innlandet Frp.

Som Østlendingen skrev mandag går Johan Aas fra Kongsvinger av som leder i Innlandet Frp førstkommende lørdag. Aas har takket nei til gjenvalg. Han viser til at han har vært fylkesleder, først i Hedmark, så i Innlandet, i seks år, og han ønsker å slippe til nye krefter.

Valgkomiteen innstiller på Morten Kolbjørnsen som ny leder.

– Det er stemning i mange av lokallagene for at Kolbjørnsen skal bli ny leder nå som Aas har frasagt seg gjenvalg. Valgkomiteen innstiller på Kolbjørnsen, opplyser Jan Olav Nybruket, leder i valgkomiteen.

Kolbjørnsen var for noen år siden også aktuell som leder i Hedmark Frp, men den gangen ble det til at Johan Aas ble gjenvalgt.

Kolbjørnsen er motivert for å bli ny fylkesleder:

– Det kan bli spennende. Partiet er i en god utvikling etter at vi gikk ut av regjering. Vi fikk til mye sammen med Høyre, men da småpartiene KrF og Venstre kom inn i regjeringen, endret situasjonen seg. Da var det riktig å gå ut, noe oppslutningen om Frp i etterkant har vist, sier Kolbjørnsen.

Hvis han blir valgt, vil han satse på å utvikle lokallagene i Innlandet med tanke på kommende valg. Han ønsker også å jobbe for at alle kommunene i fylket skal ha lokallag.

– Det er en ulempe for oss ikke å ha lokallag i alle kommuner. Vi må ha en ambisjon om å få til det, noe som også blir viktig for å få valgt inn stortingsrepresentanter fra Frp både Hedmark og Oppland høsten 2021. Vi ser at mange storbyløsninger ikke er egnet for Innlandet. Der vil vi være med å påvirke, fastslår han.

Som kjent er de gamle fylkene egne valgdistrikter også ved neste stortingsvalg.

Les også

Johan Aas går av som leder i Innlandet Frp

Kommentarer til denne saken