Breddefotballen venter fortsatt på grønt lys for oppstart av kampaktiviteten. Nå er klubbene i 3. divisjon informert om at det kun blir enkel serie i 2021.

Det betyr at Elverum Fotball og Nybergsund kan begynne å legge konkrete planer for sesongen.

Klubbene fikk beskjeden om de oppdaterte planene for 2021-sesongen på et møte torsdag ettermiddag.

At det allerede nå besluttes at det blir enkel serie, har sammenheng med at klubbene har uttrykt et klart ønske om å få vite hva de har å forholde seg til.

– De vil ikke gå og vente lenger, sier leder i Divisjonsforeningen, Kari Lindevik, til NTB.

Hun representerer blant annet klubbene på tredje og fjerde nivå i norsk herrefotball.

Får ta karantenen i Trysil

Ifølge Lindevik har klubbene lenge etterlyst avklaringer rundt hva som kan være et realistisk scenario for 2021-sesongen.

– På bakgrunn av det har vi sammen med NFF og kretsene besluttet at vi går for enkelt serie med start fra rundt 8. august. Det tror vi kan være realistisk, sier hun.

– Det er positive nyheter, konstaterer Nybergsund-trener Ola Brenden, som også kan glede seg over at han har fått godkjent innreisesøknad på samtlige av sine 10 spillere som pr. nå oppholder seg i utlandet.

– Tillatelsen gjelder for 14 dager, så nå handler det om å få booket flybilletter å få dem hit så snart det lar seg gjøre, sier Brenden.

Spillerne må ved ankomst i en 10 dagers karantene, men denne kan får de ta i Trysil.

– Den siste beskjeden vi har fått, er at det går mot fullkontakt-trening fra den 24. mai, så da håper vi å ha de fleste klarert innen den tid, sier Nybergsund-treneren.

Mobilitet?

Avdelingsoppsettet for forrige sesong, som i sin helhet måtte avlyses som følge av viruspandemien, legges til grunn for seriespillet i 2021.

Det foreligger samtidig per nå ingen endelige og sikre datoer for oppstart av treningskamper eller seriespill for klubbene i 3. divisjon og resten av breddefotballen. Et usikkerhetsmoment er også i hvilken grad myndighetenes retningslinjer rundt mobilitet vil gi fotballklubbene bevegelsesfrihet til å spille kamper.

Cupen først

Selv om serieåpningen for 3. divisjon ikke planlegges før en drøy uke ut i august, kan det bli aktuelt med kampaktivitet for de aktuelle klubbene før den tid.

3.-divisjonsklubbene er også involvert i cupen. I NFFs oppdaterte hovedterminliste ligger det inne at 1. runde skal spilles 24. og 25. juli. 2. runde går en uke senere, mens runde nummer tre planlegges 22. september. De fire siste rundene går først i 2022.

I regjeringens gjenåpningsplan for idretten legges det opp til enkelte lettelser for breddeidretten på trinn to, mens det på trinn tre blir atskillig større muligheter for aktivitet.

– Statsministeren sa i dag at vi kommer inn i trinn to i slutten av mai, og tre uker etter det er vi inne i trinn tre. Forutsatt at vi har kontroll på smitten, vil det for breddeidretten komme noe åpninger på trinn to og vesentlige åpninger på trinn tre, sa kulturminister Abid Raja til NTB onsdag. (NTB)