Gå til sidens hovedinnhold

Veiby og Skjærmoen ser fram til Argentina-debut

Artikkelen er over 3 år gammel

Ole Christian Veiby og Stig Rune Skjærmoen ser fram til å delta i Rally Argentina sammen for første gang i karrieren. – Det blir spennende å få oppleve enda en ny VM-runde, fastslår duoen.

Når Veiby og Skjærmoen får Rally Argentina under beltet, er det kun VM-rundene i Mexico og Australia de ikke har erfaring fra. Og nettopp det å bygge erfaring blir viktig i helgens løp.

– Jeg stiller som privatsjåfør denne gangen, og kjører derfor ikke om VM-poeng i WRC2. Det betyr at jeg har frie tøyler og styrer løpsopplegget helt selv. Men det blir viktig å fullføre løpet og få mest mulig erfaring, forteller Ole Christian Veiby, som har Wevers, med support fra Skoda Motorsport, til å drifte bilen.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen har han gjennomført en liten test før det hele braker løs for alvor på fredag. Ole kjører for øvrig sin 29. VM-runde i karrieren, og helgens løp er den 20. VM-runden Ole og Stig Rune har sammen.

– Jeg har kjørt rallycross i Argentina, men aldri rally. Dette er et litt annerledes løp enn hva vi kjenner til fra før. Grusen er spesiell, og på andre gjennomkjøring kan det bli ganske røffe forhold. Da kan det dukke opp steiner som ikke var der tidligere. Vi må bruke øynene godt, for å si det sånn. Bilene tåler utrolig mye, men ikke alt, påpeker han.

Selv om han ikke skal kjempe om WRC2-poeng denne gangen, vil han selvsagt måle krefter og sammenligne seg med de fremste førerne der.

– Vi ønsker selvsagt å fighte med Pontus (Tidemand), som jeg ser på som den sterkeste føreren i dette løpet. Men det viktigste blir som sagt å fullføre løpet, understreker Ole.

Argentina ligger fem timer bak Norge, men tidsforskjellen er ikke noe som bekymrer Skoda-føreren.

– Vi fikk mye erfaring med store tidsforskjeller da vi deltok i Asian Pasific i fjor, og jeg synes det er noe vi takler veldig godt. Det har aldri vært noe problem, egentlig, forsikrer han.

Kommentarer til denne saken