Gå til sidens hovedinnhold

Skapte folkefest på motorbanen under Elverumsfestivalen

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag og søndag var høydepunkter for bilentusiastene i Elverum. Da var bilførerne i aksjon på motorbanen under Elverumsfestivalen – billøpet med flest deltakere i Norge.

Under fjorårets arrangement deltok 204 førere på Elverumsfestivalen. Sammen skapte de fartsfylt underholdning for publikum.

I år, på 20-årsjubileet, nådde arrangørene nye høyder da 272 førere meldte sin ankomst til Elverum. Allerede torsdag startet bilentusiastene å fylle opp depotene. Ifølge arrangørene har ingen andre billøp i Norge så mange deltakere.

Og det var ikke bare mange deltakere som møtte opp på Starmoen motorbane lørdag og søndag. I tillegg var det fullt med folk rundt banen. Disse ville gjerne følge med på farten og spenningen som hører med Elverumsfestivalen.

Deltakerne ble fordelt inn i fire klasser: Senior, junior, damer og veteran, der veteranklassen var ny i år. Der det var flere lokale bilførere som prydet pallen. I seniorklassen kom Stian Hoel fra NMK Gjøvik på 1. plass. Etter kom henholdsvis Tom Atle Sigfridstad fra KNA Solør Motorsport og Jørn R. Grinsen fra Elverum NMK på 2. og 3. plass.

I juniorklassen var det Truls Krokengen fra NMK Hamar som stakk av med 1.-plassen. Tett bak kom Sander Tyskeberget Fosseid fra Solør Motorsport KNA og Åsmund Austgarden fra NMK Hamar.

I dameklassen kom Vanja Fossum fra NMK Aurskog – Høland øverst på pallen. På 2. plass kom Camilla Nordgård fra NMK Trysil, og på 3. plass kom Veronica Bekk fra NMK Fluberg.

Kommentarer til denne saken